Περισσότερα κατοικίδια απέκτησαν οι Έλληνες στη διάρκεια της κρίσης

Η κρίση μας έφερε πιο κοντά με τα κατοικίδια καθώς αναζητήσαμε την συντροφικότητα, την τρυφερότητα και την αγάπη που μας προσφέρουν.Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε διαδικτυακά η ομάδα του Keeppet  τον Απρίλιο, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι από 26 ως 55 ετών κατά κύριο λόγο (75%) και έχουν αποκτήσει το κατοικίδιό τους μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης καθώς οι περισσότεροι (63%) δηλώνουν ότι το έχουν από 0 ως 7 χρόνια.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πιο πολλοί (62%) θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο κατοικίδιο στο μέλλον, στοιχείο που δείχνει την δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει με τα ζωάκια τους. Πιο φιλόζωοι είναι οι Αθηναίοι καθώς το 66% των ερωτωμένων απάντησε ότι μένει στην Αθήνα, το 17% στη Θεσσαλονίκη και το 17% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

H έρευνα έδειξε ότι το 64% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ξοδεύουν ως 50 Ευρώ το μήνα για τα ζωάκια τους ενώ ένα 20% βάζει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη καθώς ξοδεύει ως 80 Ευρώ μηνιαίως.

Όσο για το κατοικίδιο που κερδίζει τις προτιμήσεις; Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αφού σε ποσοστό 85% οι ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν σκυλάκι, ενώ οι γατούλες ακολουθούν δεύτερες με 38% (πολλοί ιδιοκτήτες έχουν και τα δύο). Το 11% έχει πουλάκια ενώ το 15% έχει κουνέλι, ερπετό ή ψάρι.

Η βόλτα όμως του σκύλου φαίνεται να παιδεύει αρκετούς ιδιοκτήτες, αφού στην ερώτηση του Keeppet «Ποια νέα υπηρεσία θέλετε να προσθέσουμε στην πλατφόρμα εκτός από τη φιλοξενία;» οι περισσότεροι έδωσαν την ψήφο τους στο Dog Walking (34%).

Μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται ωστόσο φέτος το καλοκαίρι και στις σπιτικές φιλοξενίες που προσφέρουν οι keepers μέσω του Keeppet, καθώς ήδη σε σύγκριση με την περσινή άνοιξη καταγράφεται τριπλάσια αύξηση στις κρατήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων με την Αττική να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό φιλοξενιών, 82%, δεύτερη τη Θεσσαλονίκη με 14,5% των κρατήσεων ενώ έπονται το Ηράκλειο Κρήτης και η Καλαμάτα.  

Πηγή: