Πέταξαν τα ρούχα τους για καλό σκοπό

Χαμός γίνεται αυτήν την περίοδο με τους Έλληνες επωνύμους που φωτογραφίζονται γυμνοί σε εκστρατείες για καλό σκοπό! Με την επανακυκλοφορία του Down Town επιστρέφει και η φωτογράφιση που είχε γίνει κάτι σαν… θεσμός για έξι χρόνια, από το 2006 έως το 2012. Η γυμνή φωτογράφιση δεκάδων επωνύμων στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για το AIDS. Ραχήλ Μακρή, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Αγγελική Ηλιάδη, Μάρα Ζαχαρέα, Μαρία Σαράφογλου, Αννα Μπουσδούκου, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Μαίρη Συνατσάκη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Λευτέρης Πετρούνιας και δεκάδες ακόμη γνωστοί Έλληνες φωτογραφήθηκαν φέτος στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας και τα πορτραίτα όλων θα περιέχονται στο τεύχος του Down Town που θα κυκλοφορήσει παραμονή Χριστουγέννων. Φωτογραφίες τους μάλιστα προδημοσιεύτηκαν από το Protothema.

O λόγος σοβαρός και συμβολικός λόγος: Γυμνός και εντελώς απροστάτευτος παρουσιάζεται ο άνθρωπος μπροστά στη νόσο, όποιου είδους, όσα κι αν είναι τα ρούχα που φορά. Ο λόγος που πολιτικοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, αθλητές και άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα δέχονταν επί χρόνια και δέχτηκαν και φέτος να πετάξουν τα ρούχα τους και να φωτογραφηθούν για το εν λόγω πρότζεκτ δεν είναι άλλος από τον ίδιο το σκοπό της φωτογράφισης: Η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση της κοινής γνώμης γύρω από το AIDS. Και σε αυτή τη νόσο, όπως μπροστά και σε κάθε άλλη, ο άνθρωπος παρουσιάζεται εντελώς απροστάτευτος . Όσα ρούχα και να φορά είναι πάντα γυμνός απέναντι στη νόσο. Έτσι, όσοι δέχονταν και δέχονται να φωτογραφηθούν για το σκοπό αυτό δεν θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο φακό κάπως διαφορετικά…

Εκτός όμως από την Ελλάδα, έχουμε αντίστοιχη κίνηση και στη Κύπρο, το Κυπριακό Down Town! Εκεί 70 celebrities, 47 από την Ελλάδα και 23 από την Κύπρο τόλμησαν να γδυθούν στο φωτογραφικό φακό και να ποζάρουν για καλό σκοπό. Η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Χρήστος Λούλης, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Μαρία Σολωμού, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Γιάννης Σπαλιάρας, η Σοφία Φαραζή, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Εύη Αδάμ και πολλοί ακόμα δέχθηκαν να φωτογραφηθούν και να φιλοξενηθούν στις σελίδες του Down Town Kύπρου! Ο Γιώργος Πράσινος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της φωτογράφισης, ενώ όλοι πόζαραν στο φακό του φωτογράφου Γεράσιμου Φρόνιμου, εκτός από τη Ζέτα Μακρυπούλια την οποία φωτογράφησε η Ρούλα Ρέβη.