Πίτσα δώρο στον Πάπα (vid)

Έχετε δει την τηλεοπτική εκπομπή «Κάνε μία ευχή;» Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πρόσφατα εξέφρασε ένα μικρό ανθρώπινο παράπονο… «θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να μεταβώ σε μία πιτσαρία και να απολαύσω πίτσα χωρίς κανείς να με αναγνωρίσει» Και η επιθυμία του αυτή έγινε κατά το ήμισυ πραγματικότητα χάρη στη τρέλα των κατοίκων της Νάπολι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νάπολι και οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν ως ροκ σταρ… Κατά τη διάρκεια βόλτας του με το «Papamobile», όμως, ο ποντίφικας δέχθηκε ένα αναπάντεχο δώρο από ενθουσιώδεις Ναπολιτάνους που περίμεναν την άφιξή του. Αυτό δεν ήταν άλλο από μία περιποιημένη πίτσα με αφιέρωση φτιαγμένη από ζυμάρι που έγραφε «Ζήτω ο Πάπας», την οποία παρέδωσε με απίστευτη ταχύτητα ο ιδιοκτήτης πιτσαρίας.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, το οποίο έχουν δει χιλιάδες χρήστες, καταγράφεται καρέ - καρέ η προσπάθεια του… πιτσαδόρου να προσεγγίσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να του προσφέρει την πίτσα που του ετοίμασε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δε θα μπορούσε να αρνηθεί ένα τέτοιο δώρο και πρόταξε τα χέρια του για να παραλάβει το παραδοσιακό ιταλικό πιάτο.

Ο Έντζο Κατσάλι, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας «Don Ernesto» δέχθηκε σειρά τηλεφωνημάτων από διεθνή δίκτυα που ζητούσαν έστω μία δήλωσή του.

Όπως είπε, λοιπόν, στο αμερικανικό δίκτυο CNN: «Δεν έχω ακόμα συνειδητοποιήσει αυτό που κατάφερα να κάνω. Να δώσω στον Πάπα μία πίτσα που έφτιαξα με τα χέρια μου είναι πολύ συγκινητικό. Είναι δύσκολο να εκφράσω αυτό που σημαίνει αυτή η κίνηση σε έναν άνθρωπο που αγαπάμε και εκτιμούμε, έναν άνθρωπο με ανθρωπιά».

Αργότερα, σε δηλώσεις του στο ABC News ο Κατσάλι πρόσθεσε ότι ο Πάπας γέλασε μόλις είδα την πίτσα και αφού τον ευχαρίστησε του είπε ότι θα την φάει αργότερα ενώ ανέφερε ότι και ο πατέρας του πριν αρκετά χρόνια είχε φτιάξει πίτσα για τον τότε αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Και επειδή δεν του έφτανε η πίτσα του Ποντίφικα, στη διάρκεια της παρουσίας του στον καθεδρικό ναό της Νάπολης ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας πολιορκήθηκε από καλόγριες που του δώρισαν μπισκότα και γλυκίσματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News