Πρωινή προσευχή... Αφού σας "χαλάει" καταργείστε την

Ονομάζεται Κώστας Πουλάκης. Είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών στη παρουσία Ελληνική Κυβέρνηση. Κι αποφάσισε να ακολουθήσει το γνωμικό του εικαστικού Αντι Ουόρχολ, ο οποίος τη δεκαετία του 70 είχε πει ότι «ο καθένας μας έχει το δικαίωμα στα 15 λεπτά δημοσιότητας»… Βέβαια σήμερα φτάνει μία ατάκα… Μία λέξη ή μία απάντηση σε ερώτηση… Και ο Γενικός Γραμματέας επέλεξε να κερδίσει αυτό το δικαίωμα σε ερώτημα σχετικά με την πρωινή προσευχή στα σχολεία… Λες και έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα στο τόπο και δη στο Υπουργείο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του…

Και σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Βραδυνή» ανέφερε ότι η σχολική προσευχή είναι «κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… "Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών"».

Επιμένοντας στη γραμμή του όλοι ίσοι κάνει λόγο για ανάγκη «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά».

«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση, μάλιστα, είχε έρθει μετά την απόφαση Γαβρόγλου για την επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές αλλά με κλήρωση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη, τον περασμένο Αύγουστο είχε γίνει προσπάθεια να περάσει μέσω Προεδρικού Διατάγματος και η κατάργηση της πρωινής προσευχής αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Παυλόπουλος είχε παρέμβει χαρακτηρίζοντας τη σχετική πρόταση ως αντισυνταγματική. 

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πουλάκης παίρνει αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας και ειδικότερα για την προτροπή του να πάνε άφοβα οι πολίτες για μπάνιο - θέση για την οποία στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη - λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μπάνιο καθώς υπάρχει η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.

Και τέλος, ως υπεύθυνος των δημοσκοπήσεων επί δέκα χρόνια για τον ΣΥΡΙΖΑ, και γνωρίζοντας το εσωτερικό τοπίο των δημοσκοπικών καταγραφών, επισημαίνει πως «ο καθένας, λοιπόν, είτε είναι δημοσκόπος είτε είναι πολιτικός, είναι καλό να περιοριστεί στο ρόλο του και να προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού που έκαστος υπηρετεί», στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζει πως η αρμόδια επιτροπή για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ολοκληρώσει το έργο της, το πόρισμα της οποίας βρίσκεται στα χέρια του υπουργού από την 1η Μαρτίου.