Πρόστιμο σοκ ύψους 6 εκατ ευρώ σε σουβλατζίδικο στα Χανιά

Απίστευτο κι όμως πραγματικό… Και πλέον δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του κράτους… Και η είδηση έρχεται από τα Χανιά… Πρόστιμο μαμούθ ύψους 6.367.600 ευρώ επέβαλλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά, όπου διαπιστώθηκε μη έκδοση λιανικών αποδείξεων. Όχι δεν είναι λάθος….

Σύμφωνα με το Zarpanews, σε έλεγχο στο συγκεκριμένο μαγαζί που σερβίρει σουβλάκια διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί ουλάχιστον 15.919 αποδείξεις, με τους υπολογισμούς να καθορίζουν την «καθαρή αξία» στα 70.743,34 ευρώ και το ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, σύνολο δηλαδή, 85.884,90 ευρώ. Η Αρχή αναφέρει ότι η επιχείρηση είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις, και καταλήγει στο πρόστιμο-μαμούθ των 6.367.600.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο φορολογούμενος μπορεί να καταθέσει παραστατικά ως δικαιολογητικά καθώς και να επιδείξει μια συμμόρφωση, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει κατά πολύ το πρόστιμο. Και το ερώτημα που έρχεται στο μυαλό όλων… Πόσα χρόνια είχαν να το ελέγξουν το συγκεκριμένο μαγαζί; Η πόσα χρόνια ο ιδιοκτήτης δεν έκοβε αποδείξεις; 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News