Πρωθυπουργός ή Πορνοστάρ?

Τι μπορεί να σου κάνει ένα γράμμα στο όνομά σου ε; Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπερδεύτηκαν στο άκουσμα της νέας πρωθυπουργού της Αγγλίας, της Τερέζα Μέι που αναμένεται από αύριο 13 Ιουλίου και επίσημα να είναι κάτοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ 10… Είναι μόλις η 2η γυναίκα ανάμεσα στους 73 έως… αύριο πρωθυπουργούς αλλά με το καλημέρα είχε ένα μικρό πρόβλημα. Ο λόγος; Μα το “h” στο όνομά της…

Κι αυτό γιατί υπάρχουν δύο Τερέζα Μέι που ακούν το όνομα στην Αγγλία. Η μία είναι η επικείμενη πρωθυπουργός η οποία μάλιστα «κατηγορήθηκε» από την αντίπαλό της Αντρέα Λίντσομ για το γεγονός ότι δεν έχει παιδιά. Κίνηση που τελικά γύρισε μπούμερανγκ για την Λίντσομ που αφού ζήτησε συγνώμη αποσύρθηκε από τη μάχη της διαδοχής του Κάμερον. Η Μέι λοιπόν στο όνομά της έχει ένα «h» και γράφεται Theresa και στα ελληνικά προφέρεται «Τερέζα». Η… άλλη Τερέζα ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική και γενικά ουδεμία ομοιότητα με τη νέα ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ. Το πραγματικό της όνομα είναι Teresa Betteridge και ασχολείται με το χώρο του... θεάματος, αλλά προτίμησε το Μέι ως επίθετο για εμπορικούς λόγους.  

Μοντέλο και ηθοποιός σε ταινίες αισθησιακού περιεχομένου η κατά δέκα χρόνια νεώτερη (ετών 50) δέχθηκε συγχαρητήρια μηνύματα στο Twitter της και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι εκείνη η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας. Απλά το όνομά της γράφεται Teresa (χωρίς το “h” δηλαδή και δεν έχει διαφορά στην προφορά στα Αγγλικά ή και Ελληνικά) και έχει γράψει ιστορία στην Βρετανία ως πρωταγωνίστρια σε ταινίες αισθησιακού περιεχομένου (σ.σ. εξού και η φωτό) . Και η ηθοποιός έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις γράφοντας στον λογαριασμό της στο twitter «Το βρίσκω αρκετά διασκεδαστικό πώς μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι η Theresa May, η Πρωθυπουργός. Αυτό δείχνει πόση άγνοια έχουν κάποιοι».

Με πληροφορίες από το e-radio.gr