Πρωθυπουργός - κωμωδία (video)

Ευχαριστούμε Αλέξη… Μπορεί να μας γεμίζεις πόνο σχεδόν κάθε μέρα με την πολιτική που ακολουθείς κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά έχεις μία μοναδική ικανότητα να μας …κερδίζεις καθώς οι γκάφες σου γίνονται όλο και καλύτερες… Θέλετε παράδειγμα; Θυμάστε την γκάφα που έκανε στην επίσκεψή του στην Μυτιλήνη όταν αποκάλεσε «νησί την Μυτιλήνη» που ως γνωστόν είναι η πρωτεύουσα της Λέσβου.

Όμως, έχει και συνέχεια και έρχεται από το Παρίσι όπου και βρέθηκε σε ραντεβού με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ… Εκεί φεύγοντας από το Παρίσι για να επισκεφθεί το Στρασβούργο και εν συνεχεία τις Βρυξέλλες ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το εξής: «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών». Κι ενώ ο ίδιος έδειξε ότι η σχέση του με την γεωγραφία δεν είναι και η καλύτερη, όλοι πλέον αναρωτιούνται γιατί δεν βρίσκεται κάποιος να του υπενθυμίσει ότι δεν επρόκειτο να φύγει από τη Γαλλία, καθώς και ο επόμενος σταθμός του, το Στρασβούργο (όπου εδρεύει το Ευρωκοινοβούλιο) ανήκει σε αυτήν από το 1918... Εκτός κι εάν κάνει μαθήματα Ιστορίας και δεν έχει μπει ακόμη στον 20ο αιώνα οπότε και δικαιολογείται…

Λογοπαίγνιο

Όμως, έχει και καλύτερο… Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να αστειευτεί με λογοπαίγνιο για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Λέσβο το περασμένο Σάββατο για το προσφυγικό αλλά γέλασε μόνο ο ίδιος και κανένας άλλος... Με χιούμορ που περισσότερο θα ταίριαζε σε κάποιον κωμικό ηθοποιό και καθόλου σε έναν πρωθυπουργό που υποδέχεται στη χώρα του σημαντικές προσωπικότητες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα έδειξε ότι «το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι καθολικό, γι’ αυτό ήρθε και ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού». Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να το διασκεδάζει καθώς είναι εμφανής η προσπάθεια του να κρύψει το γέλιο του.

Ελπίζουμε να μην έχει κι αυτή τη διάθεση όταν διαπραγματεύεται με τους …θεσμούς γιατί με κάτι τέτοια, τα μέτρα που έρχονται για τους έλληνες πολίτες είναι …ασήκωτα.

Με πληροφορίες από το Koolnews.gr