Πρώτο Κουδούνι στις 9; Για να μην τσακώνονται οι γονείς στο σπίτι (!!!!)

Προφανώς εκεί στην Κυβέρνηση όταν δεν έχουν τι να κάνουν παίζουν με τις λέξεις.. Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι επί 30 ώρες ασχολούνται στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της ώρας που θα χτυπήσει  το κουδούνι για πρώτη φορά στο σχολείο από τη νέα σχολική χρονιά…

Χθες, ο κος Γαβρόγλου κι ενώ βρίσκονταν στο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων για την 1η ημέρα στο σχολείο κέρδισε το χειροκρότημα των μαθητών λέγοντας ότι «του χρόνου θα ξεκινούν τα μαθήματα από τις 9:00» και το δικαιολόγησε λέγοντας «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Ε και όπως καταλαβαίνεται άρχισε ένα πανηγύρι με σχόλια στο διαδίκτυο.

Σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» κατέθεσε μία άλλη εξήγηση για την αλλαγή ώρας λέγοντας «Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης» και έφερε ως παράδειγμα την Κεντρική Ευρώπη «Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωϊνές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές».

Ελα όμως που ο Υπουργός έχει περισσότερες κοινωνικές ευαισθησίες… Και προτάσσει μία άλλη δικαιολογία για το πρωινό ξύπνημα… Μιλώντας σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό (Real FM) σημείωσε ότι: «οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι “άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία”. Το δεύτερο είναι “κοιμήσου, αργείς” και το τρίτο, το πρωί “ξύπνα, ξύπνα”. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν». Και αφού σημείωσε ότι θα συγκροτήσει μία ακόμη επιτροπή με επιστήμονες για να τους συμβουλευτεί, τόνισε «για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο. Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση».