Ρόδος: ατύχημα αεροπλάνου με ...αδέσποτα σκυλιά την ώρα της απογείωσης

Απίστευτο περιστατικό – που όμως δεν είναι το πρώτο – σημειώθηκε χθες το βράδυ (λίγο μετά τις 11 το βράδυ) σε πτήση της Ryanair από τη Ρόδο με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Το αεροσκάφος, την ώρα που ανέπτυξε ταχύτητα για να απογειωθεί, χτύπησε αδέσποτους σκύλους που για άγνωστους λόγους βρίσκονταν στο διάδρομο απογείωσης. Σύμφωνα με τη ΡΟΔΙΑΚΗ, η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροσκάφος και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε. Ο ίδιος, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, αφότου πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί. Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ρόδου κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα. Σχετικές αναφορές έχουν γίνει από επιβάτες αλλά και από τον σύλλογο εργαζομένων του αεροδρομίου παλαιότερα.

Τελευταίο περιστατικό; Τον Ιούνιο του 2016… Και όπως διαβάζουμε στην Ροδιακή… «Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει πλέον το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα που μπαίνουν μέσα στην πίστα και τους διαδρόμους του αεροδρομίου της Ρόδου, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος. Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, σε σημείο να ακυρώνονται προσγειώσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, και να προκαλείται ανησυχία και αναστάτωση στους επιβάτες, όπως συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι. Ειδικότερα, η άφιξη της πτήση 764 της Olympic air που έγινε σε συνεργασία με την Aegean από Ηράκλειο για Ρόδο, χρειάστηκε να ακυρωθεί καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διάδρομο προσγείωσης όχημα το οποίο προσπαθούσε να απομακρύνει ένα αδέσποτο σκυλί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την Κρεμαστή και ετοιμαζόταν να τροχοδρομήσει για την προσγείωση, ξαφνικά πήρε ύψος και η προσγείωση ακυρώθηκε".