Ρόδος: ένα …αστείο που έγινε viral με δεκάδες αντιδράσεις

Μάλιστα… για όλα φταίνε πάλι οι κακοί συντηρητικοί Ελληνες. Μπορεί το ζευγάρι των βρετανών να εμφανίζεται μετανιωμένο για την «καυτή» φωτογραφία που έγινε viral σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε δεκάδες αντιδράσεις με δημοσιεύματα κυρίως στην Βρετανία, αλλά τις μπηχτές για την Ελλάδα τις αφήνουν… «Το είχαμε συμφωνήσει πριν παντρευτούμε ότι θα το κάναμε. Περάσαμε όμορφα και το διασκεδάσαμε» εξομολογήθηκε η 34χρονη Carly ενώ ο σύζυγός της Matthew σχολίασε λέγοντας «Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Προσποιούμασταν και κάναμε πλάκα. Οι Έλληνες αντέδρασαν υπερβολικά. Δεν πιστεύουμε ότι κάναμε κάτι κακό και ευχόμαστε να μην είχαν δώσει σημασία. Η απαγόρευση είναι τρέλα. Έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα». Άποψη που δε συμμερίζεται ούτε ο υπερήλικος παππούς του γαμπρού, ο οποίος χαρακτήρισε το θέαμα «αηδιαστικό», αλλά ούτε άλλα ζευγάρια που πλήρωσαν ως και 50.000 ευρώ και περίμεναν μέχρι και 2 χρόνια για να κάνουν πράξη το όνειρό τους να παντρευτούν στο μαγευτικό νησί της Ρόδου.

Ενδεχομένως να έχουν και δίκιο. Τι έκαναν; Πλάκα… Φωτογραφήθηκαν μπροστά σε μία εκκλησία, τον Αγιο Παύλο της Λίνδου με την νύφη να είναι στα …γόνατα μπροστά στον ημίγυμνο σύζυγό της. Ναι.. έξυπνο είναι αλλά για διαβάστε και την αντίδραση του προέδρου της τοπικής κοινότητας κου Ελευθερίου; «Θα είχαν κάνει το ίδιο στην πατρίδα τους; Μπροστά από ένα βρετανικό παρεκκλήσι, έναν εβραϊκό ναό, ένα μουσουλμανικό τζαμί;» Όχι… το έκαναν στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα; Οι δεκάδες αντιδράσεις προκάλεσαν την απόφαση του Μητροπολίτη Ρόδου ώστε να απαγορευτούν οι πολιτικοί γάμοι που διεξάγονται στον Αγιο Παύλο και κατά 99% προέρχονται από βρετανούς τουρίστες. Και ο Μητροπολίτης έχει κι ένα δίκιο λέγοντας «από τη στιγμή που δεν μιλάμε για θρησκευτικό γάμο γιατί να υπάρχει φόντο μία εκκλησία και μάλιστα να προχωρούν σε τέτοιες άσεμνες κινήσεις με σκηνικό την γραφική εκκλησία του Αγίου Παύλου»;
πως αντέδρασαν τα βρετανικά ΜΜΕ; Ο Independent σημειώνει για το περιστατικό πως ενώ οι φίλοι και η οικογένειά του ζευγαριού, είδαν την αστεία πλευρά αυτού του περιστατικού, το οποίο πάντως έκανε τον γύρο του διαδικτύου, οι φωτογραφίες υπέπεσαν στην προσοχή των θρησκευτικών αρχών της Ρόδου, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν.  Φιλοξένησε μάλιστα δηλώσεις της νύφης στις οποίες αναφέρει ότι «ήταν κάτι που αποφασίσαμε να κάνουμε για πλάκα, θεωρώντας ότι θα προκαλέσει γέλιο». Επισημαίνει δε την απόφαση του Μητροπολίτη Ρόδου, Κυρίλλου, για την απαγόρευση πολιτικών γάμων, οι οποίοι κατά 99% τελούνται στον Άγιο Παύλο από Βρετανούς τουρίστες.

Η Sun που αποκάλυψε πρώτη το θέμα επικαλείται ανώνυμο κάτοικο από την Λίνδο που αναφέρει πως οι ντόπιοι είναι εξαγριωμένοι και θέλουν να ακούσουν μια συγγνώμη από το ζευγάρι, ενώ τονίζει ότι η δημοσίευση του θέματος στα βρετανικά και ακολούθως στα ελληνικά ΜΜΕ προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά.

«Παρόλο που ήταν μια προσομοιωμένη πράξη, αισθάνονται ότι έβλαψε την εκκλησία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ανώνυμη πηγή πρόσθεσε ακόμη: «Οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι και θέλουν να μηνύσουν το εμπλεκόμενο ζευγάρι».

Οι Times επικαλούνται δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργου Ελευθερίου. Ο τελευταίος ανέφερε αρχικά: «Είμαστε Έλληνες και αγαπάμε τις παραδόσεις μας και την ιερότητα των θρησκευτικών μας χώρων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτή η αηδιαστική συμπεριφορά».  Ο κ. Ελευθερίου υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουμε εκατοντάδες μελλόνυμφους από τη Βρετανία και από όλο τον κόσμο  που μας καλούν με δάκρυα λόγω αυτής της απόφασης και μας ρωτούν τι θα συμβεί. Είμαστε ένας από τους πιο διάσημους γαμήλιους προορισμούς στον κόσμο και έχουμε προγραμματισμένους γάμους μέχρι το 2021! Πλέον εξετάζουμε την δυνατότητα οι συγκεκριμένοι γάμοι να μεταφερθούν και να τελεστούν σε άλλα μέρη της Ρόδου».

Αρχικά, το… γαμήλιο στοματικό σεξ παρουσίασε πρώτο ένα ζευγάρι από την Ολλανδία και στη συνέχεια οι Βρετανοί που παντρεύτηκαν πολιτικά στο νησί, στις 25 Σεπτεμβρίου, μέσω της TUI, αποφάσισαν να τους μιμηθούν, στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή.

Οι φωτογραφίες του ζευγαριού ανέβηκαν στην προσωπική σελίδα της νύφης Carly Lunn στις 5 Οκτωβρίου, ο βρετανικός Τύπος «αλίευσε» την επίμαχη φωτογραφία, την δημοσίευσε και επακολούθησε αναπαραγωγή του θέματος με ποικίλα σχόλια τόσο εκτός όσο και εντός του ελλαδικού χώρου.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα dimokratiki.gr