Ρόδος: Επί έξι χρόνια ήταν στο "κόκκινο" της Εφορίας γιατί χρωστούσε 3 λεπτά (!!!)

Πριν από δύο χρόνια είχαμε γίνει ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη όταν Ολλανδός επιχειρηματίας επιχείρησε να ανταλλάξει (σ.σ. αυτή τη λέξη είχε χρησιμοποιήσει σε αναφορά του στα social media) ένα ακίνητο στην Φλώρινα. Το ακίνητο ήταν μία περιοχή κοντά σε οινοποιείο που είχε και ήθελε να το επεκτείνε. Ομως, για τρία λεπτά του ευρώ, η Εφορία τον είχε μπλοκάρει... Και είχε αντιδράσει με ανάρτηση στα social media αναφέροντας «Καλωσορίσατε στην Ελλάδα: Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης, λόγω των χρεών μου στο ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με παρεμποδίζουν για 3 λεπτά. Γιατί δεν πάτε να ...... όλοι εσείς στην εφορία και τη Βουλή;»

Το θέμα είχε φτάσει στη Βουλή και αποδείχτηκε ότι υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας ενώ είχε δεχτεί ένα ποδό της τάξης των 380 ευρώ που κάλυπτε χρέος του επιχειρηματία, τα ψιλά (0.03 λεπτά) δημιούργησαν το πρόβλημα,

Τώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω; Μα γιατί διάβασα στην εφημερίδα "Δημοκρατική" μία αντίστοιχη ιστορία.. Κι έχει ενδιαφέρον " Με… έξι χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε η Εφορία ένα συμπολίτη μας για ληξιπρόθεσμη οφειλή που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των τριών λεπτών του ευρώ (!) που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 5 λεπτά και καλείται να το εξοφλήσει, καθώς φαίνεται χρεωμένος!

Όπως προκύπτει από την ταυτότητα της οφειλής, το «χρέος» αφορά το οικονομικό έτος 2014 και προκύπτει από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Όπως περιέγραψε ο συμπολίτης μας στη «δ», μέχρι σήμερα δεν είχε λάβει προηγούμενη σχετική ειδοποίηση, γι αυτό και του έκανε εντύπωση το γεγονός, ότι εμφανιζόταν να έχει χρέος.
«Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα το ότι εμφανίστηκε χρέος του 2014 που με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 5 λεπτά! Κατανοώ ότι πρόκειται για διαδικασία που προκύπτει από το σύστημα, αλλά να εμφανίζομαι χρεωμένος για οφειλή που δεν γνώριζα και που προέκυψε έπειτα από έξι χρόνια, είναι κάτι που μου προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη», λέει στη «δ» ο συμπολίτης μας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα… εξοφλήσει τη Δευτέρα την οφειλή του".

Εμείς να πούμε οτι την Δευτέρα οι υπηρεσίες είναι κλειστές (βλ Αγίου Πνεύματος) οπότε πάμε για την Τρίτη...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News