Ρόδος: Με χαρτί γιατρού όσοι βουτήξουν για το Σταυρό τα Θεοφάνεια

Είσαι πιστός και θέλεις να βουτήξεις τα Θεοφάνεια ώστε να πιάσεις τον Σταυρό; Υπάρχουν προϋποθέσεις ξέρετε. Και για πρώτη φορά το Λιμεναρχείο Ρόδου κάνει την υπέρβαση όχι μόνο στη πρώτη προϋπόθεση αλλά και στη δεύτερη… Και προκαλεί αντιδράσεις. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Να υπάρχει χαρτί από τον γιατρό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καρδιά οπότε καρδιολόγος ή παθολόγος θα πρέπει να υπογράψουν για την καλή κατάσταση της υγείας. Και η δεύτερη προϋπόθεση; Ο πιστός (άνδρας ή γυναίκα δεν υπάρχει διαφορά) θα πρέπει να φέρει κόσμια ένδυση. Τι σημαίνει κόσμια; Προφανώς να φοράει μαγιό. Το μόνο που δεν μας διευκρίνισαν είναι εάν μιλάμε για στρινγκ ή βερμούδα  ή και ολόσωμο… Όπως κι εάν έχει αιτήσεις δέχεται το Λιμεναρχείο Ρόδου έως και την 5η Ιανουαρίου… Μετά; Χάσατε…. Α και οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν άδεια από τους γονείς….

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Από το Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και με το νέο έτος στις 06-01-2018 ημέρα Σάββατο θα λάβει χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρα από την 02-01-2018 μέχρι την 05-01-2018 (οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές).

Οι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύναται να συμμετάσχουν κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων.

Όλοι οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου ενώ θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό).