Ρόδος: Πλήρωσαν 82 ευρώ για 8 αναψυκτικά αλλά ... ας δούμε την πραγματική εικόνα

Μερικές ημέρες μετά το σάλο που δημιούργησε η είδηση για το εξωφρενικό ποσό των 590 ευρώ για τις έξι μερίδες καλαμάρια στην Μύκονο, έρχεται μία ακόμη είδηση να προκαλέσει αντιδράσεις και μάλιστα μεγαλύτερες καθότι οι Βρετανοί ξεσαλώνουν... Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατική" στην Ρόδο "το αδικαιολόγητα εξωφρενικό ποσό των… 82 ευρώ (!) για οκτώ αναψυκτικά πλήρωσε παρέα Βρετανών σε μαγαζί στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην Παλιά Πόλη, σύμφωνα με καταγγελία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο facebook η Vikki Scott και η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

Η ανάρτηση της άτυχης επισκέπτριας έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές, με τις καταγγελίες για το συγκεκριμένο κατάστημα να πέφτουν βροχή και από άλλους Βρετανούς -και όχι μόνο- επισκέπτες που κλήθηκαν να πληρώσουν… χρυσάφι το φαγητό και το ποτό τους. Οπως ανέφερε στην ανάρτησή της, μιλάμε για οκτώ αναψυκτικά, ένα εκ των οποίων  milkshake στα 14 ευρώ ...  Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με την επισκέπτρια, πέρα από αυτή δεν είχε άλλη δυσάρεστη εμπειρία κατά την διάρκεια των διακοπών της στο νησί μας, και σκοπός της δημόσιας αναφοράς της είναι να αποτρέψει επισκέπτες της Ρόδου να επιλέξουν το συγκεκριμένο μαγαζί.

Από μια έρευνα στη δημοφιλή πλατφόρμα Tripadvisor διαπιστώνεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα συγκεντρώνει χαμηλότατες βαθμολογίες και δεκάδες αρνητικά σχόλια από πελάτες που είχαν την ατυχία να το επισκεφθούν, τόσο για τις τιμές του όσο και για την ποιότητα των ποτών και των φαγητών του. Στα σχόλια κάτω από την δημοσίευση της Vikki Scott, πολλοί τουρίστες αλλά και Ρόδιοι σπεύδουν να υπερασπιστούν τον προορισμό ωστόσο δεν λείπουν τα παράπονα για τις υψηλές τιμές προϊόντων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές αισχροκέρδειας πρέπει επιτέλους να εκλείψουν και οι ασυνείδητοι να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό μας προϊόν, από «επαγγελματίες» που μοναδικό μέλημα έχουν να αποκομίσουν παράνομα κέρδος από τους τουρίστες, αδιαφορώντας για τις τεράστιες επιπτώσεις. Μάλιστα, ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν κόπηκε καν απόδειξη για τα 82 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν οι τουρίστες, οι οποίοι βίωσαν αυτή την δυσάρεστη εμπειρία και όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, δεν ήταν και οι μόνοι.

Εμεις να σημειώσουμε ότι αρκετοί ήταν αυτοί που επισήμαναν στην κα Scott ότι με βάση την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία, δεν θα έπρεπε να πληρώσει το λογαριασμό από τη στιγμή που δεν πήρε νόμιμη απόδειξη (σ.σ. αυτό που εικονίζεται δεν είναι απόδειξη, αλλά συνταγή από φαρμακείο), επίσης, τονίζεται ότι θα έπρεπε να ζητήσει κατάλογο ώστε να δει τις τιμές κάτι που επιβάλλεται ώστε να γνωρίζει τι έχει να αντιμετωπίσει και τέλος; Αρκετοί ανέφεραν ότι σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία ή η Γαλλία και το Βέλγιο, τιμές όπως αυτές στην Ελλάδα (πχ Σόδα 5 ευρώ) είναι αντίστοιχες, οπότε δεν έχει κανέναν λόγο να γκρινιάζει.. Μάλιστα, ένας της αναφέρει "εάν θέλει τσάμπα ποτά, να πάει στην Ινδία" 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News