Ρωσία: Στη μαύρη αγορά τα χάμπουργκερ και 36 δολάρια το Big Mc (!!!)

Ρωσία

Γυρνάμε στις "καλές" εποχές της Ρωσίας; Ξέρετε; πριν την πτώση του τείχους στο Βερολίνο. Ενα ...τείχος που οριοθετούσε τις σχέσεις Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, με τα προϊόντα της Δύσης να είναι ανάρπαστα στην "μαύρη" αγορά. Και ο πόλεμος στην Ουκρανία, φέρνει τέτοιες εικόνες...

Oυρές χιλιομέτρων για ένα τελευταίο burger σχημάτισαν Ρώσοι έξω από τα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας fast food McDonald's, μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο των 800 εστιατορίων στη Ρωσία. Πλέον τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας πωλούνται μέσω διαδικτύου στη «μαύρη αγορά», με τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Συγκεκριμένα στη ρωσική ιστοσελίδα μικρών αγγελιών Avito εμφανίστηκαν ξαφνικά πολλοί οι οποίοι πουλούν Big Macs και άλλα είδη από τον κατάλογο των McDonald’s σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που θα πλήρωνε κανείς στο εστιατόριοΈνας πωλητής με έδρα τη Μόσχα διαφήμισε ένα Big Mac για περίπου 36 δολάρια! Το ποσό προκύπτει με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Στη Ρωσία, το μπέργκερ κοστίζει συνήθως 135 ρούβλια ή περίπου 1 δολάριο, σύμφωνα με τον δείκτη Big Mac του The Economist.

Ένας άλλος διαφήμισε ένα «Πρωινό McDonald's», που περιλαμβάνει McMuffins, τηγανίτες πατάτες και σάλτσες το οποίο πουλούσε για περίπου 18 δολάρια. Σε μια καταχώριση μεταφρασμένη στα αγγλικά, ο πωλητής είπε ότι τα προσφέρει σε «όσους θέλουν να απολαύσουν μια τελευταία γεύση περασμένης εποχής»

Ένας πωλητής διαφημίζει ένα γυάλινο ποτήρι των McDonald’s στα 74 δολάρια. Το κλείσιμο των McDonald's προκάλεσε έντονη αντίδραση των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο CEO είπε πως έιναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξουν τα εστιατόρια της αμερικανικής αλυσίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News