Σαντορίνη: Αγωγιάτες επιτέθηκαν και χτύπησαν φιλόζωους

Καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς είχαμε ουκ ολίγα δημοσιεύματα (κυρίως από εφημερίδες και ιστοσελίδες του εξωτερικού) για την κακοποίηση των ιπποειδών και δη των γαϊδουριών στην Σαντορίνη. Κακοποίηση από τους λιγοστούς κακούς επαγγελματίες , οι οποίοι και αμαύρωναν με τις πράξεις και την συμπεριφορά τους ένα ολόκληρο νησί. Αυτό το τριήμερο (27-29 Σεπτεμβρίου) έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων με στόχο τι άλλο από την αφύπνιση όλων απέναντι σε ένα πρόβλημα που πρέπει να εξαλειφθεί…

Αλλά, αυτοί οι .. επαγγελματίες έδειξαν το πρόσωπό τους. Όταν το πρωί ξεκίνησε η διαμαρτυρία, κάποιοι τους επιτέθηκαν. Αποτέλεσμα; Όπως διαβάζουμε τόσο στην ιστοσελίδα zoosos.gr όσο και στην ιστοσελίδα των DreamDancers να έχουμε μεταφορά διαμαρτυρόμενων στο νοσοκομείο. Μάλιστα, υπάρχει και το σχετικό βίντεο που δείχνει την απρόκλητη επίθεση,
Και όπως τονίζεται « Το πρωί καθώς κατέβαιναν τα παιδιά στο σημείο της συνάντησης στο λιμάνι άκουσαν από ψηλά φασαρία και φωνές.. Οι αγωγιάτες άρμεξαν σε μια άλλη ομάδα ακτιβιστών που συμμετείχαν στη δράση.. Άρπαζαν από πάνω τους τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα πετούσαν.. Κάποιοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.. Στις σκάλες όρμησαν στον Αβραάμ και του πήραν και έσπασαν την κάμερα.. Άρπαξαν τα πανό που κρατούσε η Μάχη και τα έκαψαν.. Η αστυνομία ήρθε γρήγορα και πρόλαβαν τα χειρότερα.. Η ΠΦΠΟ μιλά με το δήμαρχο.. Η δράση με τη μορφή που είχαμε σχεδιάσει δε μπορεί να γίνει.. Γιατί κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ακτιβιστών.. Προς το παρόν ο Αβραάμ νοσηλεύεται.. είχε λιποθυμικό επεισόδιο και του γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. Μάλλον θα μείνει σήμερα μέσα στο νοσοκομείο.. Μόλις συνέλθει θα έχουμε τα νεότερα.. Αυτά για την ώρα από τον επίγειο παράδεισο.. Της Σαντορίνης..»

Από εκεί και πέρα,  Τα μέλη της ομάδας «DREAMDANCERS» και όσοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα τους θα βρίσκονται στο παλιό λιμάνι και τις τρεις ημέρες και με φωτογραφίες, πανό και φυλλάδια θα ενημερώνουν και τους τουρίστες ενώ μέλη των συλλόγων «Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών», «Ιππόθεσις» και «Γαϊδουροχώρα» θα διοργανώνουν παράλληλα ενημερωτική διαμαρτυρία στον Πειραιά στο λιμάνι και στην πύλη 7 στις 13:30 το μεσημέρι στις 28 και 29 Ιουλίου.

Τι επισημαίνουν οι διοργανωτές

 «Το Σάββατο 28/7 και την Κυριακή 29/7 στηρίζουμε τη δράση των Dreamdancers, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε δράσεις συμπαράστασης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά. Από τις 13.30 έως τις 17.30 ενημερώνουμε τους ταξιδιώτες, μοιράζουμε φυλλάδια στα πλοία που φεύγουν για τη Σαντορίνη και τα άλλα νησιά, συζητάμε. Σημείο συνάντησης η πλατεία Καραϊσκάκη δίπλα στη πύλη Ε7.

Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σου!

Σαντορίνη 2018: Για κάποιους παράδεισος και ονειρεμένες διακοπές στο ομορφότερο και δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα για κάποιους άλλους επίγεια κόλαση με εργασία σε συνθήκες δουλείας, βάναυσης μεταχείρισης και επαναλαμβανόμενης και ανεξέλεγκτης κακοποίησης. Ο λόγος για τα γαϊδουράκια, τα μουλάρια και τα άλογα που ζουν και εργάζονται στο νησί. Ταυτόχρονα εικόνες του βασανισμού τους κάνουν το γύρο του κόσμου ντροπιάζοντας την χώρα και τον πολιτισμό μας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

# Ατελείωτες ώρες εργασίας κουβαλώντας τουρίστες κάτω από τον καυτό ήλιο στα 500 σκαλιά της Καλντέρας ή σκουπίδια, μπάζα, και ό,τι άλλο χρήζει μεταφοράς.

# Υπέρβαρα φορτία.

#Ακατάλληλος εξοπλισμός που προκαλεί πόνο ή και πληγές.

# Απουσία σκίαστρου, νερού, φαγητού και φυσικής κίνησης στις ώρες αναμονής.

# Βάναυση συμπεριφορά από τους αγωγιάτες.

# Έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού.

ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

# Τήρηση ωραρίου εργασίας.

# Επιβολή ορίου βάρους.

# Σκιά, νερό, φαγητό και ελευθερία κίνησης στα διαλείμματα.

# Ουσιαστικός κτηνιατρικός έλεγχος και έλεγχος καταλληλότητας των ζώων.

# Εκσυγχρονισμός του κανονισμού και δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού με επιβολή αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

# Σεβασμός στη φύση και τις ανάγκες των ζώων.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ:

Απόφυγε τη χρήση αυτών των ζώων μέχρι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης τους να είναι σύμφωνες με τις ανάγκες τους και με σεβασμό σε αυτές.

Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας. Σύλλογοι και φορείς για την προστασία των ιπποειδών είμαστε εδώ, διατεθειμένοι να δώσουμε γνώσεις και πρακτικές λύσεις στη βελτίωση των συνθηκών και στην εξάλειψη του μαρτυρίου αυτών των πλασμάτων που στερούνται λόγου.

Ενημερώσου, ευαισθητοποιήσου, πάρε θέση, σε έχουν ανάγκη!

ΓΙΝΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ...

Στη χώρα μας τα ιπποειδή και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα στο νόμο για την προστασία των ζώων, ούτε υπάρχει κώδικας ορθής πρακτικής γι αυτά. Ζουν σε ένα μεσαίωνα όπου το κάθε άλογο, γαϊδούρι ή μουλάρι, είναι έρμαιο του μυαλού και της βούλησης του αφεντικού του.

Είναι επείγον να εκσυγχρονιστεί το νομικό πλαίσιο. Ας ενωθούμε και ας γίνουμε όλοι η φωνή τους. Για να αποκτήσουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, σύμφωνη με τη φύση και τις ανάγκες τους.

ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΑ: Ελληνικό Κέντρο για το γαϊδούρι

ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ: Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών.

ΕΣΠΙ: Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Dreamdancers: Vegan Activists».