Σαντορίνη: Μετέτρεψε σε ...δέστρα για φουσκωτό, το Sea Track της Περίσσας

Πως το είχε γράψει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ; «Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό του βλάκα;» ρώτησαν κάποτε τον κ. Κόινερ «Αυτό που τον κάνει ακατανίκητο, ανυπέρβλητα κακό και πάντα νικητή;» Και διαβάζοντας ειδήσεις όπως αυτή που μας έρχεται από τη Σαντορίνη μέσω καταγγελίας από το Δήμο Θήρας, πιστεύεις ότι όντως οι βλάκες όχι μόνο ζουν ανάμεσά μας αλλά είναι και ανίκητοι. Μα είναι δυνατόν; Ποιος μπορεί να μετατρέψει σε πάρκινγκ φουσκωτού σκάφους και να δέσει το φουσκωτό του στην αυτόνομη διάταξη πρόσβασης για ΑΜΕΑ; Δεν υπάρχει καθόλου μυαλό τελικά; Ολα για τον εαυτό μας; 

Ας δούμε τι ανάφερει στην σημερινή του καταγγελία ο Δήμος Θήρας με τίτλο "Φθορά στο Sea Track της Περίσσας από ασυνείδητο χειριστή φουσκωτού σκάφους"

Ο Δήμος Θήρας σας ενημερώνει ότι άγνωστος ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους εχθές – Δευτέρα 01/07/2019 – στην ακτή της Περίσσας πλησίον του βουνού (Κολάδα) έδεσε το σκάφος του στην αυτόνομη διάταξη πρόσβασης για ΑΜΕΑ – SEATRAC -. 

Αποτέλεσμα της αδιανόητης πράξης του ατόμου αυτού ήταν να δημιουργηθεί βλάβη στο σύστημα στήριξης του SEATRAC και να χρειαστεί επιδιόρθωση. 

Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (στο τηλέφωνο: 2286025847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (στο τηλέφωνο: 2286023021).

Το Λιμεναρχείο Θήρας έχει ενημερωθεί ήδη για το περιστατικό.

Τέλος, παρακαλούμε όλους για μια ακόμα φορά να σεβαστούν το δικαίωμα των ατόμων με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα".