Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΣαντορίνη: Οι τρελές απαιτήσεις για έναν γάμο στο νησί των Κυκλάδων

Σαντορίνη: Οι τρελές απαιτήσεις για έναν γάμο στο νησί των Κυκλάδων

|

Η Σαντορίνη αποτελεί τον …ιδανικό γαμήλιο προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο – Τα υποβρύχια, τα ελικόπτερα και οι παρανοϊκές απαιτήσεις των μελλόνυμφων με περισσότερους από χίλιους γάμους στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων 

Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης μαγνητίζει τους ρομαντικούς όλου του κόσμου και το νησί εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαίο γαμήλιο προορισμό. Εκατοντάδες ζευγάρια επιλέγουν κάθε χρόνο να παντρευτούν με φόντο το  ειδυλλιακό σκηνικό της Καλντέρας χωρίς να λείπουν όμως και οι εξωφρενικές απαιτήσεις των μελλόνυμφων.  Όπως εξηγούν στο iefimerida.gr οι υπεύθυνοι του Δήμου  έχουν δεχθεί  αιτήματα για γάμους ακόμα και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. « Ήρθε ζευγάρι και μας ζήτησε να παντρευτεί στο βυθό, μέσα σε υποβρύχιο.
Άλλοι μας ζήτησαν να γίνει ο γάμος σε ελικόπτερο από αυτά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και κάνουν τουριστικές πτήσεις πάνω από το νησί και άλλοι πάνω στο ηφαίστειο», λένε οι άνθρωποι του Δήμου. 
Μάλιστα πρόσθεσαν άλλη μια ιστορία γαμήλιας τρέλας: « Μια μέρα εμφανίστηκε ένα ζευγάρι με τα διαβατήρια στα χέρια. Μας είπαν ότι ερωτεύτηκαν στο κρουαζιερόπλοιο που τους έφερνε στη Σαντορίνη και ότι θέλουν να παντρευτούν αμέσως. Τους είπαμε ότι  εδώ δεν είναι Λας Βέγκας και ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!».

Από τη Βρετανία το 60% των ζευγαριών

Το καλοκαίρι που πέρασε έγιναν στο νησί περίπου χίλιοι επίσημοι γάμοι. «Μιλάμε για χίλιους γάμους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για τα ζευγάρια  δηλαδή που ήρθαν στο Δήμο και έλαβαν σχετική άδεια γιατί έχουμε και τους «μαϊμού» γάμους οι οποίοι γίνονται μόνο για τη φωτογράφηση» εξηγεί στο iefimerida ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  στην πλειοψηφία τους τα ζευγάρια που επιλέγουν να παντρευτούν στη Σαντορίνη με πολιτικό γάμο είναι από τη Βρετανία. «Σε ένα ποσοστό περίπου 60% είναι Άγγλοι  και το υπόλοιπο 40% προέρχεται από όλον τον κόσμο, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη» επισημαίνουν οι άνθρωποι του Δήμου. «Σκούρα» τα βρίσκουν πάντως οι Λιβανέζοι καθώς η πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα δεν δίνει εύκολα άδειες γάμου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα πολλά ζευγάρια που ήθελαν να παντρευτούν στη Σαντορίνη καταλήγουν στην Κύπρο όπου οι διαδικασίες είναι  πολύ πιο εύκολες. Όσο για τους Κινέζους που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τα στενά της Καλντέρας με γαμήλια περιβολή , σχεδόν ποτέ δεν παντρεύονται με το γράμμα του Ελληνικού νόμου. 

«Οι Κινέζοι  που βλέπετε στις φωτογραφίες έρχονται κυρίως για ανανέωση όρκων μόνο και μόνο για τη φωτογράφηση  και άλλοι παντρεύονται με δικές τους διαδικασίες χωρίς να ζητήσουν άδεια από εμάς.  Πολύ δύσκολα κάποιο ζευγάρι από την Κίνα ή την Ιαπωνία θα έρθει  στο Δήμο να ακολουθήσει την επίσημη οδό » εξηγούν οι αρμόδιοι .

2,5 εκ τουρίστες σε ένα καλοκαίρι

Ο απολογισμός της φετινής τουριστικής σεζόν στο νησί  , έγινε σε εκδήλωση με τίτλο «Η Σαντορίνη στην Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης . Όπως είπε ο κ. Ζώρζος στο αεροδρόμιο Θήρας έφτασαν αυτό το καλοκαίρι πάνω από 1 εκ τουρίστες  . Άλλοι 700.621 επισκέπτες ταξίδεψαν  στο νησί με τα πλοία της γραμμής και 740.000 με κρουαζιερόπλοια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο γαμήλιος τουρισμός εξακολουθεί να είναι σημαντικό μέρος της τουριστικής βιομηχανίας της Σαντορίνης και τα περισσότερα ζευγάρια απευθύνονται σε εταιρίες οργάνωσης εκδηλώσεων που ζητούν για λογαριασμό τους το απαραίτητα έγγραφα από το Δήμο ώστε να αποφεύγονται ουρές και ταλαιπωρία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες