Σαντορίνη: Οκτώ υποψήφιοι Δήμαρχοι για το Δήμο Θήρας

Ποιος θα το περίμενε; Η Σαντορίνη σπάει όλα τα ρεκόρ για τα δεδομένα της ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019… Κι αυτό γιατί όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα santorinipress.gr έχουμε έως τώρα οκτώ υποψήφιους ένοικους του Δήμου Θήρας. Ούτε έναν, ούτε … πέντε, αλλά οκτώ. Ο καθένας από τη δική του πλευρά, προσπαθεί να πείσει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος ώστε να κερδίσει την ψήφο των κατοίκων της Θήρας (Σαντορίνης) και Θηρασιάς. Αν και το πιο δύσκολο είναι να βρεις υποψήφιους συμβούλους….

Οι περισσότεροι πάντως, εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι μακριά από κόμματα και πολιτικές με βάση την κεντρική εξουσία και τα πολιτικά κόμματα. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις όπως αυτή της Μαρίας Αργυρού που κατεβαίνει με την «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ), ενώ ο Νίκος Ζώρζος, νυν Δήμαρχος ζητάει την επανεκλογή του… Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Άγγελος Ρούσσος έχει το ίδιο όνομα παράταξης μ’ αυτό του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, ο οποίος και διεκδικεί το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Απλά ο ένας θέλει να αλλάξουμε μαζί την Νάξο και ο άλλος την Σαντορίνη.

Ας δούμε τους υποψήφιους…  

1. Νίκος Ζώρζος, με την Παράταξη Θηραϊκή Πολιτεία

2. Αντώνης Σιγάλας, με την Παράταξη Σαντορίνη - Θηρασιά Ενότητα   Αλλαγή.

3. Μαρία Αργυρού, με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»

4. Άγγελος Ρούσσος, με την Παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» για τη Σαντορίνη και την Θηρασιά.

5. Μανώλης Ορφανός, με την Παράταξη Τώρα για την Σαντορίνη και την Θηρασία

6. Γιώργος Πίττος, δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα της παράταξής του)

7. Θεόδωρος Καλούδης, με την Παράταξη Πρώτα η Σαντορίνη μας και η Θηρασιά

8. Γιάννης Μαρίνος, με την Παράταξη Μεγάλη Σαντορίνη.

Και όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα santorinipress.gr “ όλοι οι παραπάνω έχουν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την θέση του νέου Δήμαρχου Θήρας είτε μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είτε από τα social media με επίσημες καταχωρήσεις.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν θα είναι τόσες πολλές, (για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία των τοπικών εκλογών) οι υποψηφιότητες, ή εάν κάποιοι αποσύρουν τελικά την υποψηφιότητά τους καθώς η προσπάθεια να βρεθούν και οι απαιτούμενοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι εξαιρετικά δύσκολη”.