Σίφνος: Σαράντα κιλά τούνα με ... καλάμι (video)

Ναι εεεε μικρή είναι... Λέει ο μπαμπάς Γιώργος έχοντας ανεβάσει την τούνα βάρους σαράντα κιλών στο σκάφος του. Και η μικρή Κατερίνα στη θέα του ψαριού αντέδρας λέγοντας "μεγάλη είναι" ενώ στη συνέχεια αφού αντάλλαξε χαιρετισμό με τον πατέρα του, έδωσε το φιλί στο μάγουλο του μπαμπά ως επιβράβευση... 

Ε μα με ένα ψάρι σαράντα κιλών αν η τι άλλο βγάζεις το μήνα έτσι δεν είναι;  Ο λόγος στον Γιώργο Γεωργούλης(Μαγγανάς), ο οποίος έχει πάθος με το ψάρεμα και στο παρελθόν έχει πιάσει ανάλογου βάρους και μήκους ψάρια στην ίδια περιοχή... Ακολουθεί την συγκεκριμένη τεχνική (Drifting, μαλαγρωνεις δηλαδή και σε παρασέρνει ο καιρός) και το διασκεδάζει σε κάθε ψαριά.. 

Η είδηση ήρθε από την ιστοσελίδα kaipoutheos.gr όπως και το σχετικό βίντεο, ενώ για τις τούνες (ή τόνους) να αναφέρουμε ότι η Τούνα είναι είδος τελεόστεων ψαριών, που ανήκει στην οικογένεια των σκομβρίδων. Πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμα ψάρια, που έχουν ατρακτοειδές σώμα, το οποίο καλύπτεται, κυρίως στο θώρακα, από μεγάλα λέπια και φέρει 6- 9 ψευδοπτερύγια. Το μήκος του φτάνει το 1 μετρο και ζει στη Μεσόγειο.