Σίκινος: Ο χορός της Σακελλαροπούλου σε νησιώτικο σκοπό (video)

Χατζημάρκος

Ήρθε στο κέφι το περασμένο Σάββατο το βράδυ στη Σίκινο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου και χόρεψε με την ψυχή της.

Οπως δημοσιεύσαν τα parapolitika.gr παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απόδοσης της Επισκοπής Σικίνου στο κοινό, καθώς και η βράβευση από την Europa Nostra του έργου της αποκατάστασης του μνημείου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Μετά την εκδήλωση ξεκίνησε χορός όπου χόρεψαν η κ. Σακελλαρόπουλου ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. 

Ποιός είναι ο χορός; Μα νησιώτικος σκοπός, το τραγούδι που ακούγεται στο video είναι το "ολόγιομο φεγγάρι" το οποίο ερμηνεύει η Κυριακή Σπανού και στο βιολί ο βιρτουόζος Νίκος Οικονομίδης...  

Γράφει ο “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

Να σας πάω σε ένα άλλο νησί μας, τη Σίκινο, όπου το βράδυ του Σαββάτου στήθηκε πραγματικό γλέντι. Και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους ήχους του βιολιού και στους νησιώτικους ρυθμούς ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία σηκώθηκε να χορέψει στην πλατεία του Κάστρου.

Εκεί ο δήμαρχος του νησιού Βασίλης Μαράκης είχε οργανώσει πανηγύρι με πυροτεχνήματα για να γιορτάσει την απόδοση του μνημείου της Επισκοπής στο κοινό και τη βράβευση της αποκατάστασής του από την Εuropa Nostra.

Η Σακελλαροπούλου χόρεψε με την καρδιά της για αρκετή ώρα μαζί με ντόπιους και μη που είχαν σπεύσει για τη γιορτή στο νησί, ενώ ο βιολιστής κατέβηκε για χάρη της από το πάλκο και έπαιζε τις μελωδίες του στην καρδιά του κύκλου, στον οποίο χόρεψε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News