Σκόπελος: 52χρονη αγρότισσα σκοτώθηκε από κεραυνό (!!!)

Σοκ.... Ένα τραγικό και απίστευτο για τα δεδομένα της Μαγνησίας περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί της Τρίτης (26/05), όταν κεραυνός που έπεσε στη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης στο Σκόπελο, τραυμάτισε θανάσιμα μια 52χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας magnesianews.gr , το τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί και ενώ η άτυχη γυναίκα επέστρεφε με τον Έλληνα σύζυγό της, από αγροτικές εργασίες όπου βρίσκονταν, λίγο πιο έξω από τη Χώρα της Σκοπέλου, στην περιοχή Πευκιά.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του ζευγαριού και ενώ στην περιοχή έπεφτε έντονη βροχόπτωση, τη γυναίκα χτύπησε κεραυνός, με αποτέλεσμα να αφήσει επί τόπου την τελευταία της πνοή. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, που απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Τριάντα επτά άνθρωποι έχουν χαθεί από κεραυνούς 

Το ζήτημα των νεκρών από τους κεραυνούς επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς μια ακόμη γυναίκα, η πρώτη για το 2020, έχασε τη ζωή της στην Ελλάδα, καθώς κεραυνοβολήθηκε, ενώ πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες στη Σκόπελο.

Το 2019, κατατάσσεται ανάμεσα στις χρονικές με τους περισσότερους νεκρούς από ηλεκτρικέ εκκενώσεις, με συνολικά τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους (φωτο από Θεσσαλονίκη και την ιστοσελίδα northmeteo.gr). Η χρονιά με τους περισσότερους νεκρούς ήταν το 2003, όταν τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς. Οι μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου/ Meteo.gr ξεκίνησαν το 2001.

Από την έναρξη της καταγραφής στην Ελλάδα, συνολικά 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας κεραυνών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων στην ύπαιθρο χώρα, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειοψηφία των νεκρών ήταν είτε ψαράδες και ιστιοπλόοι, είτε γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Ανάμεσά τους, υπάρχουν τουρίστες, ακόμα και μοτοσικλετιστής ενώ οδηγούσε.

nekroi-skopelos.jpg

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Meteo.gr. 

Συνημμένα Αρχεία: