Σοκ... Φόρο στο ντεκολτέ των νυφικών ζητάει Ιταλός Ιερέας

Εεεε ένα δίκιο το έχει.. Μπορεί και δύο. Αλλά σε μία εποχή όπου το "φαίνεσθαι" κυριαρχεί δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Ειδικά,, όταν αυτός που ζητεί να επιβάλει έναν τέτοιο φόρο έχει και αυτός τις δικές του μαύρες σελίδες... 

Αναφερόμαστε στον φόρο ...ντεκολτέ που ζήτησε με επιστολή του Ιταλός Ιερέας στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και με την δικαιολογία ότι οι νύφες το έχουν παρακάνει και προσφέρουν σε κάθε μυστήριο όλο και περισσότερη ...σάρκα στους καλεσμένους με τα προκλητικά νυφικά. 

Ο λόγος για τον πάτερ Cristiano Bobbo  που θεωρεί ότι τα ντεκολτέ γίνονται όλο και πιο άσεμνα τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας πως οι νύφες δείχνουν περισσότερη σάρκα του επιτρεπτού μπροστά στο ιερό. Γι’ αυτό θα πρέπει να πληρώνουν κι ένα είδος φόρου ευπρέπειας.

«Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα είδος προσφοράς που θα επιβάλλεται με την ευπρέπεια του φορέματος της νύφης, οι οποίες συχνά δείχνουν χυδαίες. Οπότε όσο πιο λίγα φορούν, τόσο περισσότερα θα πληρώνουν», αναφέρει ο ιερέας από το Oriago, κοντά στη Βενετία, ο οποίος θέλει να εφαρμοστεί η λογική «ντύνεσαι λιγότερο πληρώνεις περισσότερο».

Ο πατήρ Cristiano Bobbo  έγραψε στους ενορίτες του εκφράζοντας την ανησυχία του για τις νύφες που εμφανίζονται για τον γάμο τους στην εκκλησία φορώντας νυφικά «ακατάλληλα για τις περιστάσεις». «Τα νυφικά πρέπει να είναι καλόγουστα» είπε.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, τα σχόλια του ιερέα προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα της Ιταλίας, με ορισμένους να κάνουν λόγο για οπισθοδρομικές αντιλήψεις και άλλους να υποστηρίζουν πως μερικές νύφες το έχουν παρακάνει.

«Είναι σα να γυρίζουμε στη δεκαετία του ‘40» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας Ιταλός στο διαδίκτυο. «Αν κάποιοι θέλουν να εμφανίζονται ημίγυμνοι στην εκκλησία, γιατί παντρεύονται στην εκκλησία;» διερωτήθηκε από πλευράς του ένας υποστηρικτής του ιερέα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sputniknews.gr