Στην Νάξο όταν λέμε ανακύκλωση εννοούμε "και πέτρες έχουμε"

Αντιγράφουμε από την Wikipedia… «Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά. Μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ομαλότερα η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνει την διαδικασία της ανακύκλωσης με φυσικό τρόπο. Παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι η μετατροπή οικιακών λυμάτων σε τέτοια μορφή ώστε να είναι λιγότερο βλαβερά σε αντίθεση με την κατευθείαν εναπόθεσή τους π.χ. στην θάλασσα».

Επίσης; Μαθαίνουμε ότι «Η ιστορία της ανακύκλωσης άρχισε την εποχή του Χαλκού. Την τότε εποχή έλιωναν τα μεταλλικά αντικείμενα τούς έτσι ώστε αυτά να μπορούν να παράγουν νέα προϊόντα» Και ότι το 2010 η Ελλάδα ήταν η τελευταία στην σχετική κατάταξη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ανακύκλωση.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί εδώ και εβδομάδες έχει ξεκινήσει στη Νάξο με δυναμικό τρόπο προσπάθεια για ανακύκλωση. Κυρίως δε συσκευών. Και σήμερα, οι υπεύθυνοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Στον χώρο που έχει οριοθετηθεί λίγο έξω από τη Χώρα Νάξου, κάποιος σήμερα το πρωί άφησε πέτρες (!!!) μαζί με σακούλες μαύρες αγνώστου περιεχομένου. Απλά οι πέτρες είχαν τεθεί ξεχωριστά… Και βλέπουμε στις φωτογραφίες μαζί με τηλεόραση και μόνιτορ κομπιούτερ, έναν καναπέ αλλά και …πέτρες. Για τον καναπέ έχουμε εξήγηση. Αλλά για τις πέτρες;

Είπαμε ανακύκλωση ρε παλικάρια αλλά; 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News