Στο κρεβάτι ψυχιάτρου η Μέρκελ

«Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ είναι ασαφής και παράλογος» υποστηρίζει Γερμανός ψυχαναλυτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάσχει από «επικίνδυνο ναρκισσισμό». και το χειρότερο; «Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται υπό πίεση. Οι άνθρωποι που κάποτε είχε επιλέξει να στέκονται δίπλα της, πλέον δεν βρίσκονται στο πλευρό της. Οι πολιτικοί σχηματίζουν δικό τους κόμμα και εκθέτουν την καγκελάριο δημοσίως. Και όλα αυτά ελέω προσφυγικού... 

Ωστόσο, η Μέρκελ επιμένει στη δική της πορεία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Και παρόλο που τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Πρωτοχρονιά απέδειξαν ότι οι ανησυχίες πολλών ανθρώπων δεν είναι αβάσιμες, η κ. Μέρκελ εξακολουθεί να τηρεί την ίδια θέση. Μερικοί οργισμένοι πολίτες, μάλιστα, αμφιβάλλουν ακόμα και για την ψυχική υγεία της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας. "Μήπως το παρακάνετε;", αναρωτιούνται», γράφει η γερμανική έκδοση της Huffington Post, η οποία φιλοξενεί μία αποκαλυπτική συνέντευξη του ψυχαναλυτή Hans-Joachim Maaz.

Ο Hans-Joachim Maaz κάνει μια αρκετά σκληρή διάγνωση σχετικά με την ψυχική υγεία της κ. Μέρκελ. «Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεται σήμερα η Μέρκελ είναι ασαφής και παράλογος» υποστηρίζει Γερμανός ψυχαναλυτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάσχει από «επικίνδυνο ναρκισσισμό και έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

Ο κ. Maaz, που ήταν επικεφαλής ιατρός της Ψυχοθεραπευτικής και Ψυχοσωματικής Κλινικής στην προτεσταντική Diakonie, υποστηρίζει ότι βλέπει ένα "βασικό ναρκισσιστικό πρόβλημα" στην ψυχική κατάσταση της Μέρκελ.  Σύμφωνα με τον ίδιο, η Καγκελάριος πάσχει από μια «ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας» η οποία την οδηγεί σε μια υπερβολική αγάπη για τον εαυτό της. «Πολλοί πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν καθώς η ίδια η Μέρκελ νομίζει ότι είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο», επισημαίνει ο ψυχαναλυτής. «Οι ενέργειες της καγκελαρίου αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για τη Γερμανία επειδή η πεισματική επιμονή της οδηγεί σταδιακά σε μια διαίρεση της κοινωνίας» σημειώνει ο Hans-Joachim Maaz.

Στο όλο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η ...Βαυαρία. 

Η οποία απειλεί να στείλει την Μέρκελ στο  Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο για την προσφυγική πολιτική που έχει ακολουθήσει έως τώρα. Αυτό αναφέρει επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ προς την καγκελάριο. Ζητεί την εφαρμογή των εθνικού χαρακτήρα μέτρων που έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες, με στόχο τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα, π.χ. με τον προσδιορισμό ανώτατου ορίου.

Από την πλευρά του  ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της SPD Τόμας Όπερμαν, μιλάει για προσπάθεια διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού καθώς στην επιστολή τους οι Βαυαροί αμφισβητούν την βούληση των Σοσιαλδημοκρατών να μειώσουν τους αριθμούς των προσφύγων. Σε έναν συνασπισμό δεν γράφει κανείς απειλητικές επιστολές, αλλά λύνει προβλήματα, τόνισε ο κ. Όπερμαν και πρόσθεσε ότι η επιστολή δυσχεραίνει τη λύση.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.de