Σύλληψη Πολάκη στη Μήλο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η οικογένειά του εδώ και μερικές ημέρες κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στα νησιά των Κυκλάδων με πρώτο σταθμό τη Μήλο και στη συνέχεια ταξίδεψε στη Σίκινο πάντα κάτω από άκρα μυστικότητα… Σε ρόλο …οδηγού ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος διέθεσε το προσωπικό του φουσκωτό και έτσι η μετακίνηση από νησί σε νησί γίνεται χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτός ο βασικός επιβάτης του σκάφους. Όμως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Μουφανετ» ο αυθορμητισμός του Κρητικού πρώην Δημάρχου Σφακίων έθεσε σε κίνδυνο την οικογένεια Τσίπρα. Ο λόγος; Το σκάφος ήταν ακατάλληλο για μεταφορά σε ανοιχτή θάλασσα τόσων επιβατών: Δηλαδή έχουμε τέσσερα μέλη της οικογένειας Τσίπρα (το ζεύγος και τα δύο ανήλικα παιδιά), ένας άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης. Που μας κάνουν έξι άτομα! Δηλαδή δύο παραπάνω από όσα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με ένα σκάφος αυτής της κατηγορίας – και μάλιστα για ένα ταξίδι 70 μιλίων σε ανοιχτή θάλασσα (!!!)

Έτσι, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για τη μεταφορά της οικογένειας Τσίπρα στη Μήλο τον Δεκαπενταύγουστο και την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιήθηκε ένα ακατάλληλο σκάφος, οι Λιμενικές αρχές της Μήλου, προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη, δηλαδή του υφυπουργού Εσωτερικών και πρώη δημάρχου Σφακίων.

Ως γνωστόν τα φουσκωτά αυτής της κατηγορίας, σύμφωνα με την άδειά τους, επιτρέπεται να μεταφέρουν μάξιμουμ τέσσερις επιβάτες για λόγους ασφαλείας. Οποιαδήποτε υπέρβαση του αριθμού των επιβαινόντων, επισύρει κυρώσεις.

Ο κ. Πολάκης συνελήφθη να κρύβεται σε κάποια γωνιά του φουσκωτού κάτω από μουσαμάδες ενώ στη συνέχεια όταν έγινε γνωστή η ταυτότητά τους έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, κόπηκε το σχετικό πρόστιμο και αφέθηκαν ελεύθεροι…

Πηγή: Μουφανετ