Ταϊλάνδη: Πρόστιμο στον πρωθυπουργό για μη χρήση μάσκας

Και οι αιρετοί όσο ψηλά κι εάν βρίσκονται οφείλουν να σέβονται τους Νόμους... Το ποσό των 190 δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούθ Τσαν-ότσα, ο οποίος δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως τόνισε ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ, Ασβίν Κβανμουάνγκ: «ενημερώσα τον Πρωθυπουργό πως αυτό αποτελούσε παράβαση των περιοριστικών μέτρων».

Σημειώνεται πως ο Πραγιούθ Τσαν-ότσα ανέβασε φωτογραφία στο Facebook, στην οποία εμφανιζόταν να μην φοράει μάσκα και η οποία μετά τον σάλο που προκλήθηκε διεγράφη. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Μπανγκόκ, «τα μέτρα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι μάσκες θα πρέπει να φοριούνται συνέχεια στους εξωτερικούς χώρους». 

Ο πρωθυπουργός Πραγιούθ ΤΓσαν-ότσα είχε εμβολιαστεί πρώτος από τους κατοίκους της χώρας του τον περασμένο Μάρτιο, αλλά είχε προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις όταν μερικές ημέρες πριν από τον εμβολιασμό του είχε μία διαφορετική απάντηση σε "ενοχλητικές" ερωτήσεις δημοσιογράφων...

Οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από έναν υπουργικό ανασχηματισμό, όμως αντί να τους απαντήσει, εκείνος τους είπε «να κοιτάζετε τη δουλειά σας». Και μετά πήρε ένα μπουκάλι με υγρό αντισηπτικό και άρχισε να ψεκάζει τους ρεπόρτερ που βρίσκονταν μπροστά, πριν αποχωρήσει.

Ο Πραγιούθ Τσαν-ότσα βρίσκεται στην εξουσία από το 2014, μετά από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, και έχει μακρά ιστορία αμφιλεγόμενων αντιδράσεων σε συνεντεύξεις τύπου. Στο παρελθόν έχει καταγραφεί στην κάμερα να χτυπά το κεφάλι ενός ρεπόρτερ και να του τραβά το αυτί, και μια μια φορά έφερε ένα ομοίωμά του από χαρτόνι για να «απαντήσει» σε ερωτήσεις.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News