Θα ξηλώσουν όλες τις πατέντες με ρεζερβέ ξαπλώστρες στη Φθιώτιδα

Τις παραλίες του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου θα αρχίσουν να «σαρώνουν» μικτά κλιμάκια του Λιμενικού, της κτηματικής υπηρεσίας και της Αστυνομίας προκειμένου να βάλουν τάξη στην πατέντα με τον ρεζερβέ χώρο και τις αυθαίρετες μόνιμες ξαπλώστρες στην παραλία. 

Η απόφαση ήρθε μετά την πρώτη επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας των Καμένων Βούρλων από τις μόνιμες βάσεις ομπρελών, καρεκλών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, τα οποία τοποθετούν εκεί διάφοροι λουόμενοι για να κρατούν θέσεις στην παραλία. 

Σύμφωνα με το LamiaReport, η σχετική εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Λαμίας Χάρη Λακαφώση είναι προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και για όλον τον νομό, καθώς το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στα Καμένα Βούρλα αλλά οι καταγγελίες προέρχονται από διάφορα σημεία του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού αφού 

Σημειωτέον πως η εντολή δεν κάνει διακρίσεις αν οι «καταπατητές» είναι φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, ενώ σε δεύτερο χρόνο, σε περίπτωση δηλαδή μη συμμόρφωσης, θα υπάρξουν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Η κίνηση των Καμένων Βούρλων προκάλεσε πανελλήνιο ενθουσιασμό στα social media και θα ήταν ευχάριστο να δούμε σύντομα και άλλους δήμους μιμητές.