Θρίλερ πάνω από τη Σαντορίνη (βίντεο)

Απίστευτο… Αναζητούνται λόγια για να περιγράψουν ένα περιστατικό που παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή σε 140 και πλέον ανθρώπους… Το επεισόδιο έληξε όταν αναγκάστηκαν να απογειωθούν δύο ελληνικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και να …. Ταρακουνήσουν τους επιβαίνοντας στο αεροπλάνο πολιτικής αεροπορίας πριν συμβεί ατύχημα πάνω από το Αιγαίο…
και επειδή μπερδευτήκατε πάμε… Αεροπορικό θρίλερ το βράδυ της Πέμπτης πάνω από την Σαντορίνη που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία και με τις έρευνες για τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών να είναι ακόμη σε εξέλιξη… Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ένα αμερικανικό Boeing με 140 επιβάτες, που είχε αναχωρήσει από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ, πετούσε για ώρες χωρίς κανείς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους πιλότους.

Ενώ πετούσε πάνω από την Κροατία και πλησιάζοντας την Αλβανία, οι ιταλικές Αρχές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους πιλότους. Ωστόσο δεν πήραν καμία απάντηση. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες οι δύο κυβερνήτες δεν απαντούσαν. Οι ιταλικές Αρχές ενημερώνουν την Ελλάδα καθώς το αεροπλάνο είχε ήδη μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο. Στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σημαίνει συναγερμός και αμέσως δύο μαχητικά F-16 απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Σούδας.

Προσεγγίζουν το αμερικανικό Boeing πάνω από τη Σαντορίνη και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους πιλότους. Μάταια όμως… Κοιμούνται και δεν μπορούν να αντιληφθούν τα σήματα του ελληνικών μαχητικών. Ευτυχώς οι επιβάτες και το πλήρωμα βλέπουν τα F-16 και ξυπνούν τους πιλότους οι οποίοι είχαν αφήσει το αεροπλάνο να κινείται για πολλές ώρες στον αυτόματο πιλότο και το είχαν κόψει στον ύπνο! Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε πως ο αμερικανός πιλότος ίσως είχε κάνει λάθος και είχε γυρίσει σε λάθος συχνότητα και πως τα 2 ελληνικά μαχητικά το συνόδευσαν έως ότου βγει εκτός του FIR της χώρας.

Δείτε το βίντεο 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News