Θύελλα Καμαρίου - Ηρακλής: Ταξίδι τεσσάρων ημερών για έναν αγώνα ποδοσφαίρου

Νομός Κυκλάδων... Ο Νομός που σε επίπεδο τουρισμού θεωρείται παράδεισος. Χάρη σε Σαντορίνη - Μύκονο αρχικά και στη συνέχεια με βάση τους υπόλοιπους προορισμούς (Νάξος, Πάρος, Μήλος, Σύρος ή Μικρές Κυκλάδες) που χρόνο με το χρόνο έχουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Ομως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του φεγγαριού. Αυτού της καθημερινότητας. Και εκεί τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Και το βιώνουμε κυρίως σε επίπεδο μετακινήσεων εντός Κυκλάδων. Οπου για να μεταβείς το χειμώνα από τη Νάξο στη Μύκονο, μία απόσταση μικρότερη των 20 μιλίων (σε ευθεία γραμμή) πολλές φορές χρειάζεσαι ακόμη  και μία ημέρα... 

Αποτέλεσμα; Οι ομάδες κυρίως να αναγκάζονται σε ταξίδια χωρίς τέλος. Κι ένα τέτοιο αναγκάζεται να βιώσει ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την αναμέτρησή του με την Θύελλα Καμαρίου για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ταξιδέψει μέσω Πάρου και Μυκόνου με διανυκτέρευση στη Νάξο για να αντιμετωπίσει ομάδα της Σαντορίνης. Και βέβαια, δεν θα ταξιδέψει στη Σαντορίνη. Ελλάς το μεγαλείο σου... 

Ας δούμε πως περιγράφουν οι θεσσαλονικείς αυτή την εμπειρία μέσω της ιστοσελίδας Bluearena.gr "Σημαντική «περιπέτεια» και… περιήγηση στις Κυκλάδες περιλαμβάνει το επικείμενο πήγαινε – έλα της αποστολής του Ηρακλή, προκειμένου να ανταποκριθεί η ομάδα στην επίσημη αγωνιστική υποχρέωσή της, στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης για τη φάση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν την προσεχή Πέμπτη (27/9) τη Θύελλα Καμαρίου εκτός έδρας και θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Νάξο, καθώς η έδρα της ομάδας από τη Σαντορίνη διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα, υποδομή, η οποία αντίκειται στον κανονισμό της ΕΠΟ, με συνέπεια, οι Σαντορινιοί να χρησιμοποιούν ως έδρα το ΔΑΚ Νάξου.

Το ταξίδι της μετάβασης θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του αγώνα, με δύο μεταφορικά μέσα. Η ομάδα θα μεταβεί αεροπορικώς ως την Πάρο και από εκεί ακτοπλοϊκώς στη Νάξο, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Μετά τον αγώνα, δεν θα έχει τη δυνατότητα άμεσης επιστροφής και θα πρέπει να πραγματοποιήσει και δεύτερη διανυκτέρευση στη Νάξο, ώστε να αναχωρήσει την επόμενη μέρα, Παρασκευή 28/9, μεταβαίνοντας ακτοπλοϊκώς στη Μύκονο (αυτήν τη φορά), για να «πετάξει» – στη συνέχεια – για τη Θεσσαλονίκη…"