Τήλος: Ο Πρωθυπουργός σπάει ...αυγά και χαρίζει τιμητικές στους φαντάρους (video)

Ολοκληρώνει αύριο το πρωί τη παραμονή του στην ακριτική Τήλο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (μαζί με την οικογένειά του) όπου πέρασε τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα σε μία προσπάθεια να ξεκουραστεί και να φύγει από την καθημερινότητα… Επέλεξε την Τήλο ελέω Θανάση Καρτερού (του στενού του συνεργάτη και διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μαξίμου), ο οποίος έχει σπίτι στο νησί και ο ίδιος έμεινε στο ξενοδοχείο Olympic Park στα Λιβάδια… Μάλιστα, αρκετές ώρες της ημέρας έκανε ποδηλατάδα διατηρώντας την φυσική του κατάσταση…

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα όμως είχε .. υποχρεώσεις.  Επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Τήλου όπου ξεναγήθηκε, συνομίλησε με τους φρουρούς του Αιγαίου, αντάλλαξε ευχές, ενώ έγινε και το παραδοσιακό τσούγκρισμα αυγών. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Τήλο όπου φιλοξενούνται περίπου 40 πρόσφυγες από τη Συρία. Εκεί, πρόσφερε δώρα, ενώ παιδιά των προσφύγων του έδωσαν μια χειροτεχνία που δείχνει την υφήλιο.

Φαντάροι και αυγό

Στο στρατόπεδο βέβαια είχε και κουβεντούλα με τους φαντάρους «Κάνετε ασκήσεις συχνά;», ρώτησε για να τους απαντήσει ένας φαντάρος «Ασκήσεις κάνουμε συχνά, είμαστε σε μία περιοχή που απαιτεί συνεχή εκπαίδευση». Κατά τη διάρκεια του τσουγκρίσματος αστειεύτηκε με τους στρατιωτικούς, όταν το αυγό του αποδείχθηκε «ανίκητο», λέγοντας: «Τι θα γίνει; Το ξύλινο αυγό μου δώσατε;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε κάποια στιγμή αποκάλυψε και το μυστικό λέγοντας «το πήρα το αυγό από τον Καμμένο»… Όσο για τον φαντάρο που κέρδισε τον πρωθυπουργό, ζήτησε από τους ανωτέρους του μία παραπάνω ημέρα άδεια. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Αυτός πρέπει να πάρει μια μέρα παραπάνω. Τιμητική, τιμητική».

Πασχαλινό μήνυμα

Και βέβαια έστειλε και το Πασχαλιάτικο μήνυμα από την Τήλο λέγοντας «Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες χρόνια πολλά και καλό Πάσχα. Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας. Το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή. Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια είμαστε στη θέση να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε ξανά. Αντέξαμε στα δύσκολα, ο λαός μας άντεξε τις προκλήσεις και χάρη στις αστείρευτες δυνάμεις του κατάφερε να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

Σήμερα, λοιπόν, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούμε να έχουμε και όλα τα διδάγματα, ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, που βρεθήκαμε πριν από οκτώ χρόνια. Και, όπως αντέξαμε στις προκλήσεις -με πίστη, αποφασιστικότητα και πείσμα- έτσι θα ανταποκριθούμε και στις σύγχρονες προκλήσεις, με αποφασιστικότητα και με σύνεση.

Γιατί ο λαός μας υπερασπίζεται πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες, τις αξίες που γέννησε ο ελληνικός πολιτισμός, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτές τις πανανθρώπινες αξίες υπερασπιζόμαστε.

Και τώρα που η Ελλάδα ξαναπατάει στα πόδια της είναι και θα παραμείνει πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Θέλω από εδώ, από την ακριτική Τήλο, από τα ανατολικότερα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μεταφέρω μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και τις ευχές μου στον καθένα και στην καθεμιά, ξεχωριστά, για δύναμη, πίστη, αισιοδοξία, δημιουργία. Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ