Τιμοκατάλογος για τις σχολικές αίθουσες (!!!)

Επανήλθε στο θέμα της «οικονομικής συνδρομής» των γονέων στη δημόσια εκπαίδευση, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, απαντώντας με ακόμα πιο αναλυτικό τρόπο σε όσους παραποίησαν τις απόψεις του.  Ουσιαστικά παρουσίασε την νέα τιμολογιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα με σχεδιαγράμματα και αναλυτικούς πίνακες για να αποφευχθούν οι «παρεξηγήσεις» και οι παραποιήσεις των λεγομένων του. Και έτσι κοινοποίησε προς κάθε ενδιαφερόμενο και τις διαφορετικές τιμές, που θα ισχύσουν ανάλογα με τη θέση που επιθυμεί κάθε μαθητής να παρακολουθεί τη διδασκαλία όταν βρίσκεται στην σχολική αίθουσα. 

Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν μέσα στην κάθε τάξη, τη θέση που επιθυμούν, είτε μέσω ειδικής εταιρίας τηλεφωνικών κρατήσεων είτε μέσω internet. Επίσης θα μπορούν να εξοφλούν είτε μέσω πιστωτικής κάρτας είτε με τηλεφωνική χρέωση. Σε περίπτωση δε, που δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τη θέση του θρανίου, θα μπορούν να την επιστρέψουν εντός 10 διδακτικών ημερών.

Όπως φαίνεται και στο κατατοπιστικό σχεδιάγραμμα, τα θρανία σε κάθε σχολική αίθουσα είναι χωρισμένα σε τέσσερα βασικά διαζώματα που οι τιμές τους κυμαίνονται από 600 έως 250 ευρώ. Στην τάξη θα υπάρχουν επίσης θέσεις χωρίς θρανία για όρθιους στη γαλαρία (τουριστική θέση), θέσεις δίπλα στην πόρτα (οι λεγόμενες «λαϊκές), ενώ για όσους μαθητές το επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα χρονοχρέωσης (10 ευρώ/ώρα) αν παρακολουθήσουν το μάθημα από το παράθυρο.

Οπως διευκρίνισε ο ίδιος ο δημοσιογράφος / βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δεν πρόκειται για δίδακτρα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ενιαία τιμή, είναι περισσότερο μια ευγενική χορηγία εκ μέρους των γονέων με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στο επίπεδο της ιδωτικής. Πώς; Μα με το να γίνει ιδιωτική!

Πηγή: Μούφανετ (protagon.gr)