Τήνος: Τιμωρήθηκε πολίτης για τη ... πρόθεσή του να πάει σε διαδήλωση κατά των αναμεγεννητριών (!!!)

"... Μέρες Χριστουγέννων και ο υπερβάλλων ζήλος των οργάνων της “τάξης” και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Λιμενικού της Τήνου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Με κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες καταλογίζουν πρόστιμα και καλούν σε απολογία όσους πολίτες θεωρούν ότι πρωτοστατούν στο κίνημα κατά των ανεμογεννητριών, με προφανή στόχο για άλλη μια φορά να τους εκφοβίσουν και να συνετίσουν όσους και όσες “δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις”……"

Είναι ο πρόλογος της καταγγελίας - ερώτησης στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοϊδη από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο. Αφορμή; Η κλήση που δέχτηκε πολίτης της Τήνου για συμμετοχή σε διαδήλωση κατά των ανεμογεννητριών... Ο πολίτης (τα στοιχεία του οποίου υπάρχουν στη διάθεση της ιστοσελίδας μας αλλά και στη σελίδα "Η Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών"") όπως αναφέρει παρέλαβε ετεροχρονισμένη κλήση για "συμμετοχή" του σε διαδήλωση που είχε γίνει προηγούμενη ημέρα στη Τήνο. Και απορεί από το γεγονός ότι ουσιαστικά τιμωρείται για τη πρόθεση από τη στιγμή που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι του ... Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι με ποια στοιχεία το Λιμεναρχείο Τήνου προχώρησε στην κίνηση αυτή και βέβαια θα κληθεί να αποδείξει την αλήθεια της παράβασης μέσω στοιχείων που θα είναι αδιάσειστα (βλ φωτογραφία ή βίντεο με την ώρα της παράβασης και το λόγο του προστίμου) από τη στιγμή που μοιάζει δεδομένο ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην όλη υπόθεση.. 

Επιστροφή όμως στον κο Συρμαλένιο, ο οποίος στη συνέχεια της ερώτησής του σημειώνει " Είναι απίστευτη η ενέργεια του Λιμενικού της Τήνου, παραμονές Χριστουγέννων, να καλεί στο λιμεναρχείο πολίτες και να τους επιβάλλει πρόστιμα για παρουσία τους σε συγκέντρωση στην οποία δεν συμμετείχαν, προφανώς καταλογίζοντας τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, με βάση τον κατάλογο των “διωκόμενων” που από καιρό έχουν σχηματίσει οι κατασταλτικές αρχές από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των ανεμογεννητριών που έλαβαν χώρα όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως επίσης είναι απόλυτα καταδικαστέα η απόδοση προστίμων και σε όσους/όσες συμμετείχαν στη συγκέντρωση, όταν το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί την πανδημία ως προκάλυμμα για να επιβάλλει αποφάσεις ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας.

Υπερβαίνει λοιπόν κάθε φαντασία η κατασταλτική τρομοκρατία των οργάνων του λιμενικού σώματος, όταν προβαίνει στις συγκεκριμένες ενέργειες, κατασκευάζοντας στην κυριολεξία ανύπαρκτους ενόχους

Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά τη στάση αυτή, ζητάμε την άμεση ανάκληση όλων των προστίμων και όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Και επιτέλους, δεν θέλω να επαναλάβω και πάλι τη θέση μου για το συνολικό ζήτημα των ανεμογεννητριών, ούτε φυσικά για τις συγκεκριμένες τρείς, αλλά δεν μπορεί η δημοκρατία να καταπατείται και τα ατομικά δικαιώματα να ρίχνονται στον καιάδα. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει για το αφόρητο κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει απέναντι στην κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News