Τρίκαλα: Ο Δήμος προσφέρει σε νέους τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης στούντιο μουσικής

Όταν κάποιος μιλάει για τα Τρίκαλα σκέφτεται αμέσως ότι αποτελεί τη πόλη πρότυπο στην Ελλάδα. Από το 2004 όλη η  πόλη έχει free wifi, ενώ πέρυσι έκοψε και το …τσιγάρο στους κατοίκους… Τώρα προχωρά ένα βήμα ακόμη… Όπως διαβάζουμε και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων προσφέρεται δωρεάν στούντιο ηχογράφησης στους νέους της πόλης (!!!) Όχι δεν είναι αστείο… Μάλιστα έχει ως στόχο να φιλοξενήσει τους νέους και στο web radio του Δήμου…

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου και με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή και άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τρικάλων. Δεν χρειάζεται άλλωστε να είσαι Αϊνστάιν για να καταλάβεις ότι ο κόσμος …αλλάζει προς το καλύτερο.. .

«Στην πόλη της μουσικής και πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει και δωρεάν στούντιο ηχογράφησης. Για την ακρίβεια, έναν πολυχώρο για ηχογράφηση, καθώς είναι ταυτοχρόνως στούντιο, control room και performance room, ενώ σύντομα θα φιλοξενήσει και το web radio του Δήμου Τρικκαίων. Ο χώρος του στούντιο βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του κτηρίου διοίκησης των παλιών φυλακών, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Μονώθηκε, επισκευάστηκε, διαχωρίστηκε και έγινε φιλόξενος για να δεχθεί μουσικούς όλων των ειδών.  Εδώ και αρκετό καιρό, μέλη σχημάτων λαϊκής, ρεμπέτικης, ροκ και άλλων ειδών μουσικής, ηχογραφούν δωρεάν, κάνουν πρόβες δωρεάν, δοκιμάζουν νέες φόρμες και δρόμους. Είναι ένας χώρος - προσφορά του Δήμου στους δεκάδες μουσικούς των Τρικάλων, στους νέους και τις νέες, που ασχολούνται με ένα ή περισσότερα είδη μουσικής, που εξωτερικεύουν συναισθήματα και εντρυφούν στην ίδια τη μουσική. Είτε πρόκειται για βιρτουόζους ενός οργάνου είτε για μια μπάντα, ο χώρος του στούντιο στο Μουσείο Τσιτσάνη είναι ανοιχτός για όλους.  Ο χώρος έχει εμβαδόν 35τμ (room1) και 15τμ (room2) και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μουσικά σχήματα έως και 12 ατόμων. Ο εξοπλισμός που διαθέτει είναι: ενισχυτής μπάσου, προενισχυτής ακουστικών οργάνων, stage piano, full drum set, sidefill monitors, wedge monitor, μικρόφωνα δυναμικά και πυκνωτικά για φωνές και μουσικά όργανα και περιφερειακό εξοπλισμό. Βεβαίως χρειάζεται να κλειστεί ένα ραντεβού (στο 2431077977), αφού ήδη το υπάρχον μουσικό χαλί των Τρικάλων στρώνεται δημιουργικά, στην πατρίδα των Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβου, Σαμολαδά, Μητροπάνου, Χρ. Κολοκοτρώνη, Καβράκου και τόσων άλλων μουσικών, τραγουδιστών, δημιουργών, μουσικών σχημάτων, χορωδιών, συμφωνικής ορχήστρας νέων… Ο Δήμος Τρικκαίων αφουγκράστηκε την ανάγκη για ελεύθερη έκφραση, στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία και ενισχύει την αγάπη όλων - και ειδικά των νέων - για τη μουσική».

Ιστορία – καινοτομία

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι ο πρώτος ψηφιακός Δήμος της Ελλάδας. Από το 2004 καθιέρωσε το free wifi και έγινε ο πρώτος Δήμος που ασχολήθηκε ενεργά με την τεχνολογία και την καινοτομία, ιδρύοντας και την e-trikala. ΑΕ. Το 2017 παρουσίασε το πρόγραμμα Smart Trikala, που αποτελεί πανελλήνια καινοτομία σε θέματα διαχείρισης της τεχνολογίας και πρωτότυπων προγραμμάτων προς όφελος της διοίκησης και των πολιιτών. Τα έργα με οφέλη για πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου:

Α)  e-ΚΕΠ (Αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη)

Β) Mobile Check App

Γ) Ασύρματη Πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου και στο Διαδίκτυο

Δ) Σύστημα Έξυπνου Φωτισμού

Ε) Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης

Στ) Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών 

Ζ) Έξυπνη και Διασυνδεδεμένη Ψηφιακή Πλατφόρμα 

Η) Κέντρο διαχείρισης της «έξυπνης πόλης»

Θ) Συλλογή και ανάλυση δεδομένων

Ι) Σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών της πόλης

Κ) Ολοκληρωμένο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS)

Μελλοντικές εφαρμογές:  Εξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων. Ανάλυση κυκλοφοριακών συνθηκών μέσω καμερών. Τηλεφροντίδα Ελεγχόμενη στάθμευση. Οι υποδομές του πιλοτικού έργου εφαρμόζονται στα όρια του κέντρου της πόλης των Τρικάλων όπου είχε δοκιμαστεί και το λεωφορείο χωρίς οδηγό, ενώ οι έξυπνες εφαρμογές θα προσφέρονται στο σύνολο του Δήμου. Και βέβαια από την 1η Νοεμβρίου 2017 με απόφαση του Δήμου έχει κοπεί το κάπνισμα σχεδόν σε όλα τα καταστήματα της πόλης Τρικάλων… Κίνηση που όμως προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις αλλά όλα έχουν να κάνουν με το προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει ένα πρότυπο Δήμο σε όλη την Ευρώπη…