Βαρουφάκης: Σόκαρε τους Bρετανούς με τις αναμνήσεις του από το ... Grexit

Αγαπάμε ... Βαρουφάκη. Κι αυτό γιατί ο Γιάνης έχει έναν δικό του τρόπο να περιγράφει καταστάσεις. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, το 2015 βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας όταν κλήθηκε (μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα) να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Και η τύχη της Ελλάδας κρεμόταν από μια κλωστή. Το Grexit ήταν σε όλα τα πρωτοσέλιδα και φάνταζε ως το κατ’ εξοχήν πιθανό σενάριο. Τελικά, δεν έγινε ποτέ και ο Βαρουφάκης μάλιστα ... αποκεφαλίστηκε για το γεγονός ότι επέμενε στην σκληρή γραμμή, ενώ όταν ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όλα τελείωσαν. Εστω και με έναν ... έρπη για τον πρωθυπουργό. 

Η βρετανική εφημερίδα Guardian με αφορμή το Brexit και την αντίστοιχη θέση που βρίσκεται η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, απευθύνθηκε στον κ. Βαρουφάκη, ζητώντας του να διηγηθεί τις αναμνήσεις του από τις δραματικές εκείνες ώρες των διαπραγματεύσεων. Και ο πάντα αντισυμβατικός (σ.σ. θα τον δούμε και πάλι ως ενεργό πολιτικό στις Ευροεκλογές) άφησε "παγωτό" τους βρετανούς δημοσιογράφους καθότι αυτό που είχε μείνει ήταν ο άθλιος καφές, τα σάντουιτς που πρόσφεραν και οι αίθουσες στο Eurogroup που είναι «σχεδιασμένες για να βασανίζουν όσους βρίσκονται εκεί μέσα».

Δείτε την απάντηση Βαρουφάκη στον Guardian:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ...Βρισκόσαστε λοιπόν σ' αυτό το μέρος, προσπερνάτε τους δημοσιογράφους που προσπαθούν να σας αρπάξουν. Υπάρχει κάτι που θυμάστε πιο έντονα απ' όλο αυτό; Πού ακριβώς βρισκόταν αυτή η αίθουσα; Ποιος ήταν εκεί μαζί σας;

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι τα σάντουιτς ήταν πραγματικά άθλια. Ότι ο καφές τους ήταν τραγικός. Χειρότερος κι από αυτόν που σερβίρουν στα Αμερικανικά ξενοδοχεία. Νομίζω ήταν ο χειρότερος καφές που είχα πιει στη ζωή μου. Όσο για τις αίθουσες; Είναι σχεδιασμένες για να βασανίζουν όποιον βρίσκεται εκεί μέσα. Και δεν μιλάω μόνο για τη Μέι, αλλά και για τον Μπαρνιέ και όποιον βρίσκεται εκεί μέσα. Ειλικρινά, απορώ πώς αυτοί οι άνθρωποι αντέχουν να υποφέρουν εκεί μέσα για τόσο πολύ. Είναι κακά φωτισμένες, νιώθεις σαν κοτόπουλο σε θάλαμο εκτροφείου και μετά είναι αυτά τα τεράστια τραπέζια συσκέψεων με τις οθόνες μπροστά σου, γιατί δεν μπορείς να τους δεις όλους μέσα σ' αυτή την αίθουσα...».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ