Βουλευτής της ΝΔ: "Απαγορεύω σε Αθίγγανους να με ψηφίσουν" (!!!)

Αυτός ο άνθρωπος είναι Έλληνας πολιτικός; Είναι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Ναι, δικαίωμα του είναι προφανώς να έχει σχέσεις με συγκεκριμένους συμπολίτες του αλλά ως δημόσιο πρόσωπο καλά θα κάνει να φιλτράρει λίγο περισσότερο τις σκέψεις του. Πόσο μάλλον όταν αυτές γίνονται και σε σχολεία στα πλαίσια εκδηλώσεων; Αφορμή για το σχόλιο, η δήλωση «Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει»… Ποιος το είπε; Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης σε ομιλία του στη Σπάρτη, όπου, αποκήρυξε από ψηφοφόρους του τους Αθίγγανους ή Ρομά, ενώ τους κάλεσε να μην τον ψηφίσουν ξανά.

Η  δήλωση του βουλευτή της ΝΔ έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας μεταξύ άλλων και των ρομά…

Αναλυτικά ο Θανάσης Δαβάκης είπε:

 «Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Παρακολουθείστε την ομιλία του στο βίντο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα flynews.gr