Αλάτι προσφέρει ο Δήμος για καθαρισμό από το χιόνι

Από το πρωί ο χιονιάς και η κακοκαιρία εν γένει έχει χτυπήσει και πάλι τη Νάξο… Ειδικά την ορεινή Νάξο αν και η πεδινή δεν τα πήγε πίσω. Το ευχάριστο είναι ότι και πάλι τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδωσαν το παρών σε μία προσπάθεια να μην κλείσουν οι δρόμοι. Το χθεσινό καθάρισμα μπορεί να πήγε …στράφι αλλά είναι υποχρέωση της πολιτείας να καλύπτει άμεσα κάθε ανάγκη των πολιτών της. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα βουνά της Ορεινής Νάξου είναι κατάλευκα και το ζητούμενο είναι να ενεργοποιηθεί ο υδροφόρος ορίζοντας ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι πηγές να κατεβάζουν νερό που τόσο έχουν ανάγκη οι Ναξιώτες… Όσο για τις συγκοινωνίες; Λογικό είναι η πρόσβαση να είναι δύσκολη… Και πάλι χαμένοι οι κάτοικοι της Ορεινής Νάξου.

Κέρδισαν όμως ..κάτι. Αλάτι. Από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκδόθηκε ανακοίνωση νωρίς το πρωί ότι από το Δημοτικό Κατάστημα της Δρυμαλίας (Χαλκί) θα διατίθεται αλάτι εκχιονισμού. Θα δίνεται σε συσκευασία των 25 κιλών και η χρήση του προορίζεται για εκχιονισμό εισόδων και προαύλιων χώρων των κατοικιών, αλλά και για κοινόχρηστους χώρους, όπως δρόμοι με μεγάλη ανωφέρεια / κατωφέρεια, σκαλοπάτια κλπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο Δημοτικό Κατάστημα της Δρυμαλίας (Χαλκί) θα διατίθεται από σήμερα το πρωί, αλάτι εκχιονισμού για τους κατοίκους των ορεινών οικισμών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το αλάτι θα δίνεται σε συσκευασία των 25 κιλών και η χρήση του προορίζεται για εκχιονισμό εισόδων και προαύλιων χώρων των κατοικιών, αλλά και για κοινόχρηστους χώρους, όπως δρόμοι με μεγάλη ανωφέρεια/κατωφέρεια, σκαλοπάτια κλπ. Σκοπός είναι η πρόληψη ατυχημάτων λόγω παγετού και η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων μέσα στον οικισμό τους. Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν αλάτι, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σιδερή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News