Αμεση εύρεση και παραδειγματική τιμωρία

Μεγάλη κουβέντα γίνεται αυτές τις ημέρες σχετικά με τα θαλάσσια ερπετά και θηλαστικά που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων… Το ευχάριστο είναι ότι ο «Θεοδόσης», η μασκότ της Ίου, η μεσογειακή φώκια που κολυμπάει κοντά στο νησί (όπως και στην Ηρακλειά) τελικά δεν πέθανε, καθότι όπως αποδείχτηκε από τις ιστολογικές εξετάσεις, η φώκια που βρέθηκε στην παραλία της Αγίας Θεοδότης της Ίου είναι νεώτερη σε ηλικία και γένους θηλυκού. Όπως κι εάν έχει όμως είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τις χελώνες και φώκιες από τη στιγμή που υπάρχει αντίκτυπο και στην εικόνα των νησιών και μάλιστα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Και στο θέμα των θαλάσσιων ερπετών (τα περισσότερα είδη τελούν υπό προστασία) πήρε θέση ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Ακτοπλοΐας και Επικοινωνίας κος Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου ο οποίος σε μήνυμά του ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των άρρωστων ψυχικά ανθρώπων που συμπεριφέρονται με τέτοια σκληρότητα στα ζώα…

Αναλυτικά το μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Δεκάδες είναι οι περιηγητές, οι ιστορικοί, οι λογοτέχνες που εξύμνησαν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Νάξου αλλά και τους κατοίκους της, οι οποίοι χιλιετίες τώρα ζουν σε απόλυτη εναρμόνιση με αυτό, αγαπώντας και προστατεύοντας τον ευλογημένο τούτο τόπο.

Το άκουσμα της είδησης για το φρικτό και κατ' εξακολούθηση έγκλημα σε βάρος των θαλάσσιων χελωνών,  μας γέμισε με απέραντη θλίψη και απέραντη οργή.

Είναι άδικο, ένας ψυχικά άρρωστος – γιατί δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά – να συμπεριφέρεται με τόση σκληρότητα στα ανυπεράσπιστα αυτά ζώα  και να αμαυρώνει την εικόνα του νησιού και των κατοίκων του.

Ζητάμε την άμεση εύρεσή του και την παραδειγματική τιμωρία του για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News