Αμοργός: Μνημόνιο Συνεργασίας για το «Amorgorama»

Amorgorama - Αμοργός

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11:00 π.μ στο Δημαρχείο Αμοργού θα υπογραφεί για την πρωτοβουλία «Αμοργόραμα» Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Αμοργού, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού και τους φορείς Blue Marine Foundation και  Cyclades Preservation Fund.

Στη συνέχεια, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα πρωτογενούς τομέα της Αμοργού παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Σίμου Κεδίκογλου και του Αντιπρύτανη του  Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κ. Ιορδάνη  Χατζηπαυλίδη. 

Το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News