Ανδρος: Οριοθετήθηκε η παραλία στο Κυπρί

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην γνωρίζουμε το Κυπρί, αλλά σίγουρα έχουμε ακούσει για την «Χρυσή Αμμο» μία από τις πλέον διάσημες παραλίες των Κυκλάδων… Βρίσκεται στην Ανδρο, με το Κυπρί να είναι ένα χωριό έξω από το Γαύριο και στους πρόποδες του Αρετούδι..

Γιατί μας απασχολεί; Μα πολύ απλά ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο Ανδρου η οριοθέτηση της παραλίας για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο… Κάτι που σημαίνει ότι έχουμε τα όρια για τον τρόπο δράσης των εμπλεκόμενων με τα θαλάσσια σπορ αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ανδρου, όπως την διαβάζουμε στην ιστοσελίδα enandro.gr 

Απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας κάθε είδους σκάφους για το χρονικό διάστημα από 01 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου έκαστου έτους, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Κυπρί» νήσου Άνδρου, και συγκεκριμένα, στο θαλάσσιο χώρο που αποτελεί χώρο λήψης θαλάσσιου λουτρού και περικλείεται-οριοθετείται από την παράκτια ζώνη και τα παρακάτω νοητά ευθύγραμμα τμήματα που αποτυπώνονται στο απόσπασμα της δορυφορικής απεικόνισης.

Οριοθέτηση του θαλασσίου χώρου θα γίνεται με πλωτούς σημαντήρες, απόστασης δέκα (10) μέτρων ο ένας από τον άλλον. Οι πλωτοί σημαντήρες θα είναι χρώματος κίτρινου και η τοποθέτηση τους θα γίνει με μέριμνα του Δήμου Άνδρου ή οποιουδήποτε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου, κατόπιν αιτήσεώς του. Οι πλωτοί σημαντήρες δεν θα συνδέονται μεταξύ τους με οποιονδήποτε τρόπο και θα αγκιστρώνονται ή θα προσδένονται στο βυθό.

Με μέριμνά του Δήμου Άνδρου να τοποθετηθούν πινακίδες ανά τακτά διαστήματα της ακτογραμμής σε εμφανή σημεία, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα οι οποίες θα αναγράφουν το ακόλουθο κείμενο: ''ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΗΡΩΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΛΗΨΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΗΡΩΝ''.

Εντός του οριοθετημένου διαύλου μήκους διακοσίων (200) μέτρων που θα χρησιμοποιείται από την επιχείρηση εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τα μηχανοκίνητα σκάφη ή μέσα θα πλέουν με ανώτατη ταχύτητα τον ένα (01) κόμβο, τηρώντας πορεία από/προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/1973 (Α ́ 261), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ενώσεις και σύνδεσμοι επαγγελματιών και ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης για την ηλεκτρονική δημοσίευση της εν λόγω κανονιστικής απόφασης προς ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού.