Ανδρος: Το "Typhoon" ήρθε και καθαρίζει τις ακτές του νησιού

Μία ωραία έκπληξη ένιωσαν οι κάτοικοι της Ανδρου, το πρωί της Κυριακής (29/3) όταν έφτασε στα ανατολικά παράλια το σκάφος "Typhoon". Μόλις είχε τελειώσει τους καθαρισμούς ακτών στην Εύβοια και πέρασαν και στην Άνδρο. Πρώτη στάση το Ατένι. Βέβαια, κάποιοι όταν το είδαν - σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατέβασε βάρκες, σκέφτηκαν: λαθρομετανάστες! Όμως δεν ήταν λαθρομετανάστες. Ήταν νόμιμοι καθαριστές ακτών. Το σκάφος ανήκει στην εταιρεία "Laskaridis Shipping" και δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Κοινωφελούς  Ιδρύματος "Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης" για το θαλάσσιο περιβάλλον (Typhoon Project). 

Με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μεριμνά κυρίως για τον καθαρισμό των πιο απομακρυσμένων ακτών της Χώρας μας από πλαστικό και άλλα ρυπογόνα υλικά που υποβαθμίζουν το παράκτιο και θαλάσσιο πλούτο της. Και με συνεχή δραστηριοποίηση σε όλη την Ελλάδα. Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε καθαρισμός των ακτών της Κρήτης και της Εύβοιας. 

Η Άνδρος ήταν ο επόμενος σταθμός των περιβαλλοντικών του δράσεων. Τουλάχιστον τώρα που είμαστε σπίτι εμείς κάποιος να καθαρίσει τις ακτές μας! Την Κυριακή πρώτη μέρα και κατόπιν επικοινωνίας με το Λιμεναρχείο Άνδρου, καθαρίστηκαν οι παραλίες Ατένι, Βιτάλι, Βόρη, Λεύκα, Ζόρκος, Μικρογιάλι, Γίδες, Πλατανιστός και Ρόζος. Την Δευτέρα οι καθαρισμοί συμπεριέλαβαν τις παραλίες Φελλός, Μικρή και Μεγάλη Πέζα, Πύργος, Βλυχάδα, Καλαμίτσι, Κουρτάλη, και Πισωλιμνιώνας. Σήμερα Τρίτη είναι στο Μπατσί. Και αργότερα θα έρθει από την μεριά της Χώρας είπαν να καθαρίσει Γιάλια, Πίσω Γιάλια, Νειμποριό και Παραπόρτι.

Επόμενος στόχος του Ιδρύματος όπως είπαν είναι η απόκτηση κατάλληλου εξοπλισμού ώστε το σκάφος "Typhoon" ώστε να έχει τη δυνατότητα να διενεργεί και καθαρισμό βυθών. Ένα πρότζεκτ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το Δήμο Άνδρου, μιας και ο καθαρισμός του βυθού του Στρόφυλα είναι επιτακτική και άμεση περιβαλλοντική ανάγκη και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής με την οποία είναι σε επαφή. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News