Απόψε το «Μαύρο Φεγγάρι» αλλά δεν έρχεται η συντέλεια του κόσμου

Σνιφφφφφφ…. Η γη θα συνεχίζει να υπάρχει και τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η ανθρωπότητα δεν θα εξαφανιστεί, ούτε θα έχουμε την Δευτέρα Παρουσία… Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου, 1η Οκτωβρίου θα έχουμε την παρουσία ενός σπάνιου σχετικά φαινομένου, του Μαύρου Φεγγαριού και το οποίο έχει συνδεθεί με ουκ ολίγες …προφητείες.  Εδώ και αρκετές ημέρες, σχετικές ιστοσελίδες έχουν πάρει… φωτιά και δεκάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την οργή του Θεού.  Ερευνητές από όλο τον κόσμο, όμως, δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα…  Μάλιστα, διαβεβαιώνουν ότι η ημέρα θα ξημερώσει κανονικά το Σάββατο και ότι η ανθρωπότητα δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με καμία καταστροφή.

Μάλιστα το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα έντονο στην Αμερική, ενώ στην Ευρώπη και δη την Ελλάδα θα περάσει χωρίς να …ακουμπήσει. Αντίθετα, στην Ευρώπη θα είναι ορατή η επόμενη Νέα Σελήνη στις 30 Οκτωβρίου…

Τι εννοούμε όμως; Μα τι άλλο από το «Μαύρο Φεγγάρι», όπως ονομάζεται το δεύτερο νέο φεγγάρι μέσα σε ένα μήνα, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται περίπου κάθε 32 μήνες.  Σύμφωνα με τους αστρονόμους, «νέο φεγγάρι» είναι όταν βλέπουμε τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης και ο δορυφόρος μας μοιάζει λες και είναι καλυμμένος από σκιές. Εκείνη την ώρα, η σελήνη είναι ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και έτσι η φωτεινή πλευρά του Φεγγαριού «κοιτάει» προς τα έξω.

Κι ενώ δεν θεωρείται για την επιστημονική κοινότητα κάτι ιδιαίτερο το φαινόμενο της Μαύρης Σελήνης για το 2016, οι συνωμοσιολόγοι έχουν διαφορετική άποψη και το συνδυάζουν με ένα ακόμη φαινόμενο που εμφανίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, το «δαχτυλίδι της φωτιάς». Ουσιαστικά πρόκειται για μια ηλιακή έκλειψη, με το φεγγάρι να καλύπτει τη Γη και τον ήλιο πάνω από την Αφρική με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ο ήλιος έχει σκοτεινιάσει.

Να σημειώσουμε εδώ ότι με βάση μία εναλλακτική ερμηνεία, ο όρος «Μαύρο Φεγγάρι» υποδηλώνει τον μήνα Φεβρουάριο που δεν υπάρχει καθόλου Νέα Σελήνη (κάτι που συμβαίνει κάθε 19 χρόνια).
Όσο για το διαδίκτυο; Απλά… πάρτι. Ενδεικτικές είναι μερικές ατάκες από τα κοινωνικά δίκτυα: «Αυτά τα σημάδια μας ενημερώνουν πως σύντομα θα έρθει ο Ιησούς», «Πλησιάζει το τέλος του κόσμου μας και το τέλος της ζωής στη Γη για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη», «Κάθε μέρα πρέπει να ερχόμαστε πιο κοντά στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστού», «Ο Κύριος θα κάνει το φεγγάρι κόκκινο όπως το αίμα και μετά μαύρο. Σας θυμίζει κάτι»;

Μάλιστα οι απανταχού συνωμοσιολόγοι προκειμένου να γίνουν πιστευτοί στο ακροατήριο τους βασίζονται σε εδάφια της Βίβλου και ειδικά στην αναφορά του ευαγγελιστή Λουκά, σύμφωνα με την οποία «θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια», τα οποία θα γεμίσουν τις καρδιές των ανθρώπων με φόβο.

Με πληροφορίες από την iefimerida.gr