Δονούσα: Εθελοντές καθάρισαν τις παραλίες και το λιμάνι

Και οι δράσεις του προγράμματος #Seachange_Greek_Islands συνεχίζονται στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μετά τη Νάξο, την Ηρακλεια και τη Σχοινούσα, ήρθε η ώρα της Δονούσας. Η ομάδα του προγράμματος συμμετείχε στην προετοιμασία του απαιτητικού Donoussa Trail Running (σ.σ. έγινε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου) ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για τη θαλάσσια ρύπανση και μοιράζοντας σε όλους επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι. Συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας, του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Ποσειδών» και της Ένωσης Δονουσιωτών Κυκλάδων.

Και στη συνέχεια είχαμε δράση… Σε συνεργασία με τον δραστήριο Σύλλογο «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου -Naxos island wildlife protection» καθάρισε τις παραλίες Καλοταρίτισσα (σ.σ. το ιστιοφόρο που είχε προσαράξει τις προηγούμενες ημέρες έφυγε μόλις το προηγούμενο βράδυ), Κέδρος και Σταυρός, συλλέγοντας ερευνητικά δεδομένα αλλά και από μικροπλαστικά έως και … μεγάλα αντικείμενα. Ξέρετε τι ε; Τα γνωστά που μπορεί να συναντήσει κανείς στις ελληνικές θάλασσες. Όπως άλλωστε αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου -Naxos island wildlife protection»… "για ακόμα μια φορά εντυπωσιαστήκαμε από τα "ευρήματα" στο βυθό του λιμανιού, όπως μπαταρίες, φίλτρα λαδιού , δίχτυα, λάστιχα κ.α.".

Το ευχάριστο είναι ότι πέρασαν όμορφα το διήμερο της δράσης (20 – 21 Οκτωβρίου) αν και η αίσθηση που αποκόμισαν ήταν «ένα υποβρύχιο γκαράζ είναι η ζωή μας».. .Όμως, δεν χαλαρώνουν και επόμενος σταθμός του προγράμματος «Seachange Greek Islands» το νησί της Σχοινούσας... Το προσεχές Σαββατοκύριακο. Λέτε να παρελάσουν;