Δονούσα: Νεκρή φώκια «Monachus Monachus»

Το 2018 μοιάζει να μην έχει σχέση με αυτό του 2017 όταν και με το καλημέρα είχαμε καταιγισμό ειδήσεων όσον αφορά την εύρεση νεκρών θαλάσσιων χελωνών… Κι εκεί που νομίζαμε ότι κάτι έχει αλλάξει ήρθε η τελευταία εβδομάδα να μας τονίσει ότι είμαστε στο πλανήτη …Γη και ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουμε..

Κι έτσι την περασμένη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μέσω της επίσημης σελίδας (στα social media) του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» έγινε γνωστό ότι «Νεκρή θαλάσσια χελώνα (πράσινη mydas) 43 εκ "χωρίς κεφάλι" βρέθηκε στη παραλία της Μ. Βίγλας Νάξου από περαστικούς όπου και ειδοποίησαν τον σύλλογο. Στο σημείο έσπευσε και το λιμενικό καταγράφοντας το συμβάν» και η σχετική υποσημείωση «Ας ελπίσουμε ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα έχουμε τα δυσάρεστα περσινά γεγονότα ....»

Και σήμερα έχουμε ένα ακόμη γεγονός και το οποίο έρχεται από την Δονούσα… Και αφορά όπως σημειώνεται «Νεκρή νεαρή φώκια "Monachus Monachus" σήμερα το πρωί στη παραλία της Δονούσας». Και υπάρχει κι εδώ μία ακόμη σημαντική υποσημείωση από τα μέλη του Συλλόγου «Στο άτυχο θηλαστικό έγινε υγειονομική ταφή και δεν προλάβαμε να συλλέξουμε παραπάνω στοιχεία...» Μάλιστα, υπάρχει η ενημέρωση σε ανάρτηση σχολίου ως απάντηση ότι ¨ενημέρωσαν τους κατοίκους και αρμόδιους στη Δονούσα ώστε να μην προχωρούν σε υγειονομική ταφή άμεσα εάν δεν υπάρχει συλλογή στοιχείων από αρμόδιους φορείς» Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να βρεθεί πλέον η αιτία θανάτου της φώκιας…