Δονούσα – Πολιτιστικός «Ποσειδών»: «Καθαρίσαμε και φέτος τα μονοπάτια του νησιού μας»

Αποτελεί πλέον μία πολύ όμορφη παράδοση… Και για 4η συνεχόμενη χρονιά, στην Δονούσα πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος καθαρισμός των μονοπατιών του νησιού το τριήμερο 6 με 8 Απριλίου. Συνολικά 30 εθελοντές συνέδραμαν στο έργο μας. Όλοι μαζί καθαρίσαμε τις παραλίες της Καλοταρίτισσας (Σαπουνόχωμα, Βλυχό και Μέσα Άμμος), τoν Κέδρο, το Λιβάδι, το Φύκιο και το Βαθύ Λιμεναρι.

Ταυτόχρονα καθαρίστηκε το μονοπάτι νούμερο 4 που συνδέει τη Μεσσαριά με το Βαθύ Λιμενάρι και τον Κάτω Μύλο.

Φέτος αναδείξαμε και νέες διαδρομές επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών του νησιού μας.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Τη διαδρομή από τη Μεσσαριά στην παραλία Λιβαδι.

2) Τη διαδρομή από την παραλία Φύκιο στην παραλία Λιβάδι.

3) Τη διαδρομή που κατεβαίνει από το μονοπάτι της Καλοταρίτισσας στο Ξυλομπάτι και την παραλία Αμμούδι.

Όλες οι διαδρομές είναι πλέον ξεκάθαρες και μας περιμένουν να τις περπατήσουμε!

Το ίδιο τριήμερο παρούσα ήταν στο νησί και η ομάδα του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη» η οποία προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τη δράση μείωσης του πλαστικού μίας χρήσης που τρέχει στο νησί.

Την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων για την εξαιρετική συνεργασία και συνδιοργάνωση του εγχειρήματος (Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων) και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη (Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη - A C Laskaridis Charitable Foundation) για τη συμμετοχή στους καθαρισμούς, τη δωρεά των επαναχρησιμοποιημένων τσουβαλιών και τη συνολική βοήθεια όσο αφορά τη μείωση της χρήσης πλαστικού μίας χρήσης στη Δονούσα!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων για την υποστήριξη και όλους τους κατοίκους της Δονούσας και την τοπική εκκλησία που συνέβαλλαν στην διαμονή και σίτιση των εθελοντών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους φιλοξένησαν τους εθελοντές στα δωμάτια τους:

Τα δωμάτια Αποσπερίτης (Aposperitis rooms - apartments), Αργαλειός (Argalios Guesthouse), Βούλα (Voula rooms- Donoussa), Δονούσα (Donoussa Rooms), Δίδυμα (Studios Didima) Ηλιοβασίλεμα ('iliovasilema' Studios Donoussa), Κήπος (Loni Kipos), Μάκαρες (Makares Apartments, Donoussa - Δονούσα, Cyclades) Πάνω Δέμα (Πάνω Δέμα-Pano Dema Δονουσα) και την εκκλησία του νησιού που και φιλοξένησε και παραχώρησε το πνευματικό κέντρο του Σταυρού για το μαγείρεμα και τη σίτιση των εθελοντών.

Όσους πρόσφεραν για το φαγητό των εθελοντών: Το μίνι μάρκετ Σοφία Ρούσσου, το παντοπωλείο "Το Κύμα", το εστιατόριο "Αμπελάκι" (Ampelaki), την ταβέρνα "Καπετάν Γιώργης, το φούρνο "Ο Παναής", το καφέ μπαρ "Σκατζόχοιρος".

Όσους πρόσφεραν τα εργαλεία τους και αυτοκίνητα για τη μετακίνηση των εθελοντών.

Σαν Πολιτιστικός- Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας διαχρονικά δίνουμε έμφαση στη συντήρηση του δικτύου διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού μας. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωράμε όλες τις διαδικασίες τήρησης των προδιαγραφών σήμανσης προσανατολισμού- κατεύθυνσης, ώστε η Δονούσα σύντομα να αποτελεί έναν πρότυπο προορισμό περιπατητικού τουρισμού στις Κυκλάδες.

Τέλος και όπως πάντα το πιο μεγάλο ευχαριστώ πηγαίνει σε όλους τους εθελοντές που για άλλη μια χρονιά μας εμπιστεύτηκαν, ήρθαν στο νησί μας και μας βοήθησαν (και με το παραπάνω!) να κάνουμε λίγο πιο όμορφο αυτό τον υπέροχο τόπο!

Καλές διαδρομές ευχόμαστε, καθαρές παραλίες και λιγότερο πλαστικό μίας χρήσης!

Και του χρόνου!!!

Δελτίο Ενημέρωσης από τον Πολιτιστικό Συλλόγο "Ποσειδών" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News