Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΔυτ. Κυκλάδες: Οι "Κιμωλιστές" δίνουν χείρα βοηθείας στη γειτονική Σέριφο

Δυτ. Κυκλάδες: Οι “Κιμωλιστές” δίνουν χείρα βοηθείας στη γειτονική Σέριφο

|

Χείρα βοηθείας τείνουν οι “Κιμωλιστές” (εθελοντική ομάδα Κιμώλου) και οι γείτονες της Σερίφου αποδέχτηκαν αυτή τη κίνηση – Μάιο του 2020 αρχίζουν δουλειά ανοίγοντας νέα μονοπάτια 

Οτι κι εάν πει κανείς για τους Κιμωλιστές είναι λίγο. Ονομα που παραπέμπει σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα με έδρα την Κίμωλο, με παιδιά που έχουν διάθεση να προσφέρουν… Και έχοντας αποκτήσει την ανάλογη “τεχνογνωσία” είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ακόμη και εκτός του νησιού τους. Και όπως φαίνεται μετά την ανάρτηση που έκαναν στην προσωπική τους ιστοσελίδα, ήρθε και η πρώτη πρόκληση – πρόσκληση. Από τη γειτονική Σέριφο, όπου όπως διαβάζουμε θα αναλάβουν να βοηθήσουν τους εκεί εθελοντές και τον Δήμο ώστε να συντηρήσουν τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια και να ανοίξουν νέα. Κι όλα αυτά τον Μάιο του 2020.

Ας δούμε την σχετική ανάρτηση που έχει γίνει, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχομένο να βοηθήσουν όποιον θέλει σε όλες τις Κυκλάδες. Οπως λένε “Μπαίνουμε στο πλοίο, Πάμε Πειραιά κι από εκεί όπου θέλετε και υπάρχει ανάγκη”… 

Αναλυτικά η ανάρτηση: “Ζούμε στην Κίμωλο εμείς και οι οικογένειές μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και τον νοιαζόμαστε. Αυτό ήταν που μας οδήγησε να κάνουμε την ομάδα “ Κιμωλίστες ” εθελοντική ομάδα Κιμώλου.
Σκοπός μας είναι, σε αρμονική συνεργασία πάντα με τον Δήμο Κιμώλου και με σεβασμό στην τοπική κοινωνία, να προάγουμε τον τόπο μας. Να συμμετέχουμε ενεργά στην εξέλιξή του και στην προβολή του, να γνωρίσουμε το νησί μας σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο, μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό, την πεζοπορία και την τέχνη του βιβλίου και του κινηματογράφου.
Κάναμε αρχή το 2013 καθαρίζοντας τα μονοπάτια της Κιμώλου ( εδώ το σωστό θα ήταν να αναφερθεί πως πρώτη φορά έγινε σε συνεργασία με τον ΕΠΟΣ Φυλής ).

Το 2017 κάναμε ανοιχτή πρόσκληση σε εθελοντές ορειβάτες και πεζοπόρους από συλλόγους όλης της Ελλάδας που είχαν εμπειρία και είχαν δουλέψει εθελοντικά σε καθαρισμό μονοπατιών. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη.

Ανοίξαμε μονοπάτια που ήταν από χρόνια κλειστά γιατί πια δεν χρησιμοποιούνταν, χαράξαμε και ανοίξαμε νέα μονοπάτια, όπως της Κονσολίνας και στο Παλαιόκαστρο, ετοιμάσαμε την διαδρομή για τον αγώνα τρεξίματος Kimolos Trail, και ξανακαθαρίσαμε μονοπάτια γιατί θέλουν και συντήρηση.

Τώρα πλέον έχουμε δυναμικά ξεκινήσει και τον καθαρισμό των παραλιών του νησιού μας με πολύ καλά αποτελέσματα, στα πλαίσια του προγράμματος Sea Change Greek Islands που διοργανώνει το Athanasios C. Laskakridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Tην πολύτιμη αυτή εμπειρία μας θέλουμε τώρα και έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε και με άλλα νησιά, στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της ανταλλαγής απόψεων και της υποστήριξης μεταξύ μας.
Ανοιγόμαστε σε μια ουσιαστική επικοινωνία και αλληλοβοήθεια σε συνεργασία με εθελοντικές δράσεις και συλλόγους άλλων νησιών και με τους Δήμους αυτών, αν το το επιθυμούν και οι κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε μέσα από την εμπειρία μας και με την ενεργή παρουσία μας σε δράσεις που θα γίνουν έως και το Μάιο του 2020, με τη συμμετοχή των ενεργών εθελοντών από όλη την Ελλάδα, που έχουν δουλέψει μαζί μας και είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Στα πλαίσια αυτά η κάλυψη της μετακίνησης των εθελοντών, και πιο συγκεκριμένα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την Κίμωλο και από τον Πειραιά στο εκάστοτε νησί, καθώς και η διαμονή τους σε όποιο νησί επωφεληθεί από την εθελοντική τους εργασία κρίνεται χρήσιμη.

Για επικοινωνία με τους Κιμωλίστες: kimolistes@outlook.com ή τηλεφωνικά στο 6944665646 για περισσότερες πληροφορίες”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Eurobank: Παρουσιάζει κατάστημα “νέας γενιάς” στη Πάρο, περιοδεία στελεχών σε Νάξο, Μύκονο και Σύρο

H Eurobank εγκαινιάζει ένα ακόμη κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) σχεδιασμένο στη βάση της φιλοσοφίας Phygital, στη Νάουσα της Πάρου

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί