Εκτακτο ... Φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Μία ακόμη φωτιά … Στη Ζάκυνθο έχουμε εννέα μέτωπα (!!!) και για 3η ημέρα καίγεται το πανέμορφο νησί του Ιονίου και στην Αττική και δη στο Κάλαμο ενδεχομένως να έχουμε ζήλειες.. Και πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πευκοδάσος στο δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια που προς το παρόν δεν απειλούνται.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα μία ντουζίνα πεζοπόροι,ενώ μεταβαίνουν εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι, αφού η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, με τις πληροφορίες του newsit.gr να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο ολοένα και αναπτύσσονται.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές.  Σύμφωνα με κατοίκους των γύρω περιοχών, η φωτιά κάθε άλλο παρά δείχνει πως βρίσκεται υπό έλεγχο, τουλάχιστον προς το παρόν! Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι καπνοί ολοένα και γίνονται πιο πυκνοί. Οπως κι αυτές που βλέπουμε από την ιστοσελίδα του Γιώργου Τζίνας Πετρόπουλου  όπου βλέπουν τη φωτιά από το μπαλκόνι του σπιτιού τους... 

Επιπλέον τονίζουν πως από κάποια σημεία είναι ορατές ακόμη και οι φλόγες της πυρκαγιάς, εκτός από τους καπνούς.Ακόμη και από την Εύβοια μπορεί κανείς να δει τη φωτιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε ενημερώσει σχετικά με την φωτιά στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, αναφέροντας: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π».

Να σημειώσουμε τέλος ότι εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News