Εκτελέσεις χελώνας: το κακόγουστο αστείο καλά κρατεί

Εάν είναι όνειρο ας ξυπνήσουμε… Όχι, τίποτα άλλο αλλά είναι και εφιάλτης. Εάν είναι αστείο, τότε είναι κακόγουστο.. Και πάλι πρέπει να σταματήσει… Το 2015 στη Νάξο είχαμε 17 νεκρές χελώνες, κυρίως caretta caretta. Την επόμενη χρονιά είχαμε 11 και πανηγυρίσαμε γιατί κάποιοι μίλησαν για …ύφεση δράσης. Και τώρα; Πριν καν μπει ο Μάρτιος έχουμε συμπληρώσει διψήφιο αριθμό νεκρών θαλάσσιων ερπετών. Εάν αυτός δεν είναι εφιάλτης, τότε τι είναι; Και το χειρότερο; Όλο αυτό μεταφέρεται προς τα έξω και λειτουργεί ως δυσφήμιση για το νησί. Κι εάν δεν το έχουν καταλάβει οι …εγκέφαλοι του νησιού, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο. Κι αυτό γιατί κάθε νεκρή και δη αποκεφαλισμένη χελώνα υπάρχει ένα κύμα αντίδρασης και δυσαρέσκειας. Εάν νομίζετε ότι οι ξένοι λατρεύουν τη θάλασσα και το ούζο ή τον ήλιο είστε γελασμένοι… Πλέον οι ξένοι κινούνται γύρω από το περιβάλλον… Και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα… Οπότε; Ας αφήσουμε στην άκρη τον στρουθοκαμηλισμό και ας κοιτάξουμε κατάματα το ζήτημα. Και ας το λύσουμε. Η καταγγελία υπάρχει στα χέρια των αρμόδιων… Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση. Και μην μου πει κανείς ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν χελώνες και άνθρωποι στον ίδιο χώρο.

Γιατί τα λέμε αυτά; Μα γιατί πριν στεγνώσει το μελάνι από την καταγγελία που έκανε την Τρίτη ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου για τις 7 νεκρές χελώνες, ήρθε η είδηση για τρεις ακόμη. Όλες με τον ίδιο τρόπο …εκτέλεσης: αποκεφαλισμός και στην ίδια περίπου περιοχή: Πλάκα…

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση «Δύο θηλυκές Caretta Caretta 71 και 73 εκ και μια νεαρή Πράσινη χελώνα (mydas) 48 εκ (καβούκι) πάλι στη Πλάκα ΑΚΕΦΑΛΕΣ....  Φαίνεται πως η δράση κάποιων και η απραξία των αρχών έσπασε κάθε ρεκόρ ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών χελώνων σε 10 μέσα σε μόλις δύο μήνες....»

Τι να ευχηθούμε τώρα αλήθεια;
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News