Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΕλλάδα - Κόρινθος: Για δεύτερη φορά καίγεται το Σοφικό ...

Ελλάδα – Κόρινθος: Για δεύτερη φορά καίγεται το Σοφικό …

|

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος που έχουν ήδη εκκενωθεί, όπως και ένα μοναστήρι, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Το είπε από χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς… Η Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα για πρόκληση πυρκαγιάς στην Ελλάδα και να προσέχουμε…. Ε μόλις ξημέρωσε καταλάβαμε τι εννοούσε… Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2.50 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 43 πυροσβέστες, με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες με το πρώτο φως της μέρας ενισχύθηκαν. Πλέον στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος που έχουν ήδη εκκενωθεί, όπως και ένα μοναστήρι, καθαρά για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί στον ορεινό όγκο και δεν κινδυνεύουν σπίτια. “Έχουμε μια πολύ καλή εικόνα στις 8.10 το πρωί”, είπε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Η κατάσβεση είναι δύσκολη, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι η Πυροσβεστική θα επιχειρήσει επιτυχώς, όπως είπε ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Νανόπουλος, διευκρινίζοντας (ΕΡΤ) ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια. Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οικισμοί και ένα μοναστήρι [εικόνες - βίντεο]

Σημειώνεται ότι το έργο των Πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με το korinthostv η φωτιά καίει σε μεγάλη έκταση, περιοχή με πεύκα, και εντελώς ανεξέλεγκτη.

Κόρινθος

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια στον οικισμό Βαθύ. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα με τον ίδιο εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος, για τους οποίους είχε εισηγηθεί νωρίτερα εκκένωση η Πυροσβεστική, και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας,. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

«Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 02:30 και κατευθύνεται προς το χωριό Κόρφος. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται γρήγορα και καίει σε μέτωπο 4-5 χιλιομέτρων. Δώσαμε εντολή σε συνεννόηση με την πυροσβεστική και την αστυνομία την προληπτική εκκένωση των δύο οικισμών, Κόρφος και Ελβετικά, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Μιλάμε για περίπου 2.000 άτομα όπου κάποιοι είναι κάτοικοι και υπάρχουν αρκετοί παραθεριστές. Η φωτιά βρίσκεται περίπου 2 χλμ από το χωριό Κόρφος. Δεν κινδυνεύουν προς το παρόν σπίτια, αλλά οι φλόγες κινούνται γρήγορα. Περιμένουμε και τα εναέρια μέσα γιατί οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούν», είπε χαρακτηριστικά. 

Συνολικά 17 Νομοί βρίσκονται στην κατηγορία 4 για κίνδυνο πυρκαγιάς, με την Κορινθία να έχει ενταχθεί στην κατηγορία 3 για σήμερα.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα iefimerida.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη