Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας

Βρισκόμαστε προς το τέλος του καλοκαιριού και η καλλιέργεια της ελιάς είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της. Και είναι απαραίτητη η προστασία μέσα των ψεκασμών δακοκτονίας από την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου… Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου και θα αφορούν τις τοπικές και δημοτικές ενότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαιρώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων…

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Διευθυντής Δακοκτονίας Φλώριος Βάσιλας (Γεωπόνος) και έχει τίτλο «Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση σημειώνει: « Από το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται η έναρξη του 2ου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 10 Αυγούστου 2016 και θα διαρκέσουν οκτώ μέρες, έως τις 18 Αυγούστου 2016. Θα πραγματοποιηθούν στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαριώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων.

   Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματά τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ.: 2285361464 & 2285361453».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News