Επαρχείο - Αμοργός: Ξεκινάει η 3η φάση των δολωματικών ψεκασμών

Δακοκτονία

Μέσα από την αρμόδια υπηρεσία του Επαρχείου Νάξου έχουμε ενημέρωση σχετικά με τη πορεία των δολωματικών ψεκασμών στις ελιές... Μπαίνουμε στην 3η φάση όσον αφορά την Αμοργό.. Ξεκινάει αύριο Δευτέρα κρατάει οκτώ ημέρες και μετά την 20η Οκτωβρίου αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς... 

Με βάση την ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Διευθυντή Δακοκτονίας. γεωπόνου Κωνσταντίνου Βορδάκη  έχουμε 

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται η έναρξη του 3ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 26 Σεπτεμβρίου2022, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνονται στις 4 Οκτωβρίου 2022, στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου  Αμοργού.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων. 

Επίσης, η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά τις 20 Οκτωβρίου 2022 (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών ψεκασμών).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 22853-61464  - 22853 - 61462 .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News